COD GALBEN  ALERTĂ METEO generală. Cod Galben de NINSORI și polei în jumătate din țară. Harta ANM

ANM a emis Cod Galben de NINSORI, polei și vânt puternic. 

Astăzi, de la ora 09:30, până la ora 18:00, este Cod Galben de ninsori moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului. 

”În intervalul menționat, în județele Suceava, Neamț, Bacău și la munte vor predomina ninsorile moderate cantitativ și va continua să se depună strat de zăpadă. În restul Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și se va depune polei. Precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în estul Munteniei, pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă și se va forma polei. În toată zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50...60 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala temporar și în Dobrogea.” a anunțat ANM. 

În București, ”vremea va fi închisă și mai ales în prima parte a zilei, temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade.” anunță meteorologii. 

Vezi aici HARTA ANM a județelor vizate de alerta meteo

Prognoza meteo pe o lună

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sud-est.

Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregi țări, dar mai ales în regiunile vestice și la munte.

Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această săptămână în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel