COD GALBEN  ALERTĂ METEO de COD GALBEN de averse, grindină, vijelii. Prognoza specială pentru București - 13 mai

Cod Galben, 13 mai 2022
Cod Galben, 13 mai 2022

A fost emisă alertă meteo de Cod Galben, dar și prognoza specială pentru București.

Alertă meteo de Cod Galben

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare de Cod Galben de astăzi, de la ora 12:00, până la ora 23:00. Meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată

”În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii (viteze de 55...75 km/h și izolat de peste 80...90 km/h), grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi vineri (13 mai) pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar sâmbătă (14 mai) în regiunile sudice, sud-estice și la munte.” anunță ANM. 

Prognoza specială pentru București

A fost emisă și prognoza meteo pentru București. În intervalul orar menționat, ”vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32...33 de grade. Cerul va fi senin, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat.”

Iată și prognoza meteo pe o lună

Săptămâna 16.05.2022 – 23.05.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 23.05.2022 – 30.05.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile estice, sudice și sud- vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării, dar și în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Săptămâna 30.05.2022 – 06.06.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a țării.

Săptămâna 06.06.2022 – 13.06.2022

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice, sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel