Alegeri Turcia. Doi morţi în urma unei dispute în faţa unui birou de vot

Doi oameni şi-au pierdut viaţa duminică în faţa unui birou de vot din estul Turciei în timpul alegerilor municipale care au loc în această ţară, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

O dispută a izbucnit în jurul orei 10.00 (07.00 GMT) între două grupuri aflate în faţa unui birou de vot din oraşul Puturge, din provincia Malatya, provocând moartea a două persoane, informează un comunicat al guvernoratului din Malatya. Patru persoane au fost reţinute, se mai menţionează în comunicat.

Agenţia privată DHA precizează că cele două victime şi-au pierdut viaţa după ce s-a tras asupra lor de către un individ care apoi a fost reţinut. După ce a votat la Istanbul, preşedintele Recep Tayyip Erdogan s-a declarat "dezolat" şi a afirmat că a fost declanşată o anchetă pentru elucidarea circumstanţelor incidentului.

Temel Karamollaoglu, lider al Partidului Fericirii (SP, islamo-conservator), a anunţat pe Twitter că cei doi bărbaţi erau membri ai partidului său. El a imputat atacul unui nepot al unui candidat al Partidului justiţiei şi dezvoltării (AKP, la putere).

Recep Tayyip Erdogan, care este şi preşedintele AKP, l-a sunat pe Karamollaoglu pentru a-i transmite condoleanţe.

Circa 57 de milioane de alegători turci votează duminică pentru a-şi alege primarii, consiliile locale şi şefii cartierelor ("muhtar").

Vezi și: 

Nașterea anului. Meghan Markle, decizie ȘOC pentru familia regală

Meniul de post al Andreei Marin. Alimente CHEIE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel