Alegeri prezidențiale. Calendar: Când își depun prezidențiabilii candidaturile la BEC

Alegeri
Alegeri

Săptămâna această este ultima în care candidații la alegerile prezidențiale se pot înregistra la BEC. 

Viorica Dăncilă va intra oficial în cursă de joi, iar Klaus Iohannis și Dan Barna, de vineri. Primul care și-a înscris candidatura a fost Viorel Cataramă, care s-a înscris de astăzi la alegerile prezidențiale. 

Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, își va depune candidatura la BEC joi, la ora 12:00. Tot joi se va prezenta la instituție pentru depunerea semnăturilor și Teodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale.

Prezidențiabilii PNL și USR, respectiv Klaus Iohannis și Dan Barna, se vor înregistra în cursa pentru Cotroceni în aceeași zi. PNL va depune la BEC semnăturile pentru Klaus Iohannis vineri, ora 12:00, potrivit Mediafax.  Tot vineri, la ora 10:30, USR va depune semnăturile necesare pentru înscrierea lui Dan Barna la alegerile prezidențiale. Prezidențiabilul UDMR Kelemen Hunor își va depune candidatura sâmbătă, posibil ora 11:30.

De asemenea, Mircea Diaconu, candidatul ALDE-Pro România pentru Cotroceni, se va înscrie oficial în cursa pentru Cotroceni, sâmbătă.

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel