Alegeri parlamentare-sondaj INSCOP. UDMR și PMP, rol decisiv pentru Putere. PNL și PSD, diferență fragilă

Ultimul sondaj INSCOP arată că dacă s-ar organiza alegeri parlamentare, acestea nu ar duce la o majoritate decisivă a noului PNL sau a PSD. 

SONDAJ INSCOP, ALEGERI PARLAMENTARE. Potrivit sondajului INSCOP, noul PNL ar obține în luna februarie 44,2% la alegerile parlamentare, față de 41,7% în luna decembrie. Partidul Social Democrat (PSD), împreună cu UNPR-PC, ar obține 37,4% în luna februarie, față de 38,8% în luna decembrie. Diferența dintre cele două mari puteri este extrem de fragilă în condițiile unei marje de eroare de 3%. UDMR ar înclina balanța decisiv cu 5%, scor pe care l-ar obține la alegerile parlamentare. PLR se apropie de PMP. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu ar obține 3,3%, iar partidul condus acum de către Eugen Tomac ar obține 4%, fiind al patrulea în sondajul INSCOP. În schimb, electoratul ar vota mai degrabă un alt partid decât PP-DD, PRM sau PNȚCD. Însă, PMP ar putea avea același rol ca UDMR în Parlament, în condițiile unei alianțe cu PNȚCD, ceea ce ar însemna 4,9% la alegerile parlamentare. 

(w670)

SONDAJ INSCOP, ALEGERI PARLAMENTARE. Același sondaj mai arată că 38% din electorat nu ar vota un partid nou. În schimb, 25% ar vota un partid nou înființat, iar 24% din electorat este nehotărât. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel