Italia: agresorul româncei sechestrate, arestat definitiv

Şaramet (MRP): Agresorul româncei sechestrate în Italia - arestat, iar femeia se află într-un program de protecţie a martorilor.

Secretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) Veaceslav Şaramet, care conduce o delegaţie comună a MRP - MAI în regiunea Lamezia Terme, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, că în cazul agresorului româncei sechestrate în Italia s-a trecut de la restul preventiv la arestul efectiv şi că femeia se află în prezent într-un program de protecţie a martorilor.

"S-a trecut chiar ieri de la arestul preventiv la arestul efectiv în cazul individului italian, care nu este la primul caz de acest gen, din păcate, şi urmează acum să se adune probele pentru dosar. Mama se află în programul de protecţie a martorilor, astfel încât să poată să depună mărturia", a afirmat Veaceslav Şaramet.

El a arătat că delegaţia MRP - MAI a avut întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor locale italiene, respectiv ai Prefecturii şi Carabinierilor din regiune, cu privire la acest caz. Şaramet a precizat că a avut loc şi o întâlnire cu românca în cauză.

"Este optimistă. Şi-a făcut analizele (...) şi acestea au fost bune. Îşi doreşte şi dânsa să rămână cu copiii. Nu s-a decis dacă se întoarce sau nu acasă, dar vrea să îşi vadă mama", a spus secretarul de stat în MRP.

Vizită la locul faptei

Şaramet a menţionat că delegaţia MRP - MAI a vizitat şi locul în care românca şi cei doi copii ai săi au fost sechestraţi.

"Este un loc destul de izolat, unde se ajunge destul de greu. Acea baracă nu avea nici curent electric şi doar o bucată de acoperiş", a povestit el.

Potrivit site-ului leggo.it, o româncă de 29 de ani, mamă a doi copii, de trei şi nouă ani, a fost, între anii 2007 şi 2017, victima violenţelor, abuzurilor şi sclaviei la care a fost supusă de un cetăţean italian, în vârstă de 52 de ani. Anchetatorii italieni au descoperit că familia locuia într-o mică baracă insalubră, fără curent electric şi fără servicii şi infestată cu şoareci şi insecte, în comuna Gizzeria, din provincia Catanzaro.

Ministerul Afacerilor Externe a informat vineri că mama este internată, sub supraveghere, într-o unitate sanitară şi beneficiază de asistenţă medicală şi consiliere psihologică, iar minorii se află într-un centru de asistenţă socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel