Acţiune ca în filme în largul mării. Echipajul unui petrolier, baricadat din cauza unor clandestini

Au fost ore lungi de tensiune, duminică, la bordul unui petrolier aflat în largul coastelor Marii Britanii. 

Echipajul uriașei nave, ce transporta 42.000 de tone de petrol, a fost amenințat de mai mulți pasageri clandestini care se strecuraseră la bord. La nouă ore după ce fusese declanșată alarma, criza de la bordul vasului încă nu se încheiase.

Forţele de ordine fuseseră alertate în cursul dimineţii asupra situaţiei dificile prin care trece echipajul petrolierului „Nave Andromeda”, care se afla la circa şase mile distanţă de Insula Wight.  

Petrolierul cu o lungime de 228 de metri naviga sub pavilion liberian și plecase la începutul lunii octombrie din Nigeria, urmând să acosteze duminică în portul britanic Southampton. A cerut ajutor în momentul în care pasagerii clandestini au devenit violenți, scrie Digi24.ro

A intervenit armata

 

Ministrul britanic al apărării a spus că suspectează o încercare deturnare a navei și împreună cu ministrul de interne a autorizat o operațiune în forță.

În cele din urmă, în cursul serii, au intervenit forțele speciale. Era întuneric și vremea nefavorabilă. Militarii au sosit la bordul a șase elicoptere. Au fost aduși și scafandri, pentru a verifica dacă nava nu a fost cumva minată. În nouă minute, intervenția a fost gata. Șapte suspecți au fost arestați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel