Achitare DEFINITIVĂ. Oana Zamfir: Absolut cutremurător. Vorbim despre justiția din România

Achitare definitivă după ani grei de etichetare drept penal!

"Este un caz absolut cutremurător. Vorbim despre justiția din România într-o variantă care surprinde toate urâțeniile la care sistemul a fost supus în acești ani", a spus Oana Zamfir.

Au vrut să distrugă viața unui om normal, din masa anonimă, și în mare parte le-au reușit. Este o poveste tulburătoare, dar cât se poate de reală. I-au distrus viața și nimeni nu plătește pentru asta. Vorbim despre Angela Brânduș.

Fostul inspector în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava a fost achitat definitiv după aproape patru ani de coșmar. Angela Brânduș fusese condamnată, în plină instanță, pentru un prejudiciu de doar 35 de lei.

Legătura cu Toni Greblă

Alături de aceastta a fost achitat și șeful ei, Ionuț Daniel Vartic, fostul inspector-șef antifraudă de la Direcția Regională Fiscală Suceava.

Înainte de a fi achitat definitiv de Curtea de Apel Suceava, Ionuț Vartic a fost condamnat pe fond de Tribunalul Suceava. Soluția a fost pronunțată într-un dosar diferit de cel în care Ionuț Vartic, fostul inspector-șef antifraudă de la Direcția Regională Fiscală Suceava, a fost săltat de către procurorii DNA.

La acea vreme, fratele său, Marius Vartic, lucra la dosarul ex-judecătorului CCR Toni Greblă.

"Marius Vartic refuza, la momentul respectiv, pentru că nu avea probe, să-l aresteze pe judecătorul Toni Greblă. Trebuia dată o lovitură Curții în urma declarației domnului Maior de nemulțumire că picaseră legile "Big Brother" la CCR și explicit dânsul amenința judecătorii.

Coincindență sau nu, iată că s-a întâmplat dosarul Toni Greblă. Astăzi, achitat și el definitiv. În spatele acestei achitări sunt ani de chin pentru Angela Brânduș și familia sa", a spus Oana Zamfir, la Exces de putere.

Eticheta de penal

Angelica Brânduș a povestit, la Antena 3, că în tot această perioadă de chin, toți prietenii au părăsit-o pentru că o credeau vinovată. "Nimeni nu m-a mai sunat, nimeni nu m-a căutat. Pentru ei aveam eticheta de penal. Mă bucur că s-a terminat coșmarul și mă pot întoarce la muncă să fac ce știu eu mai bine", a povestit Angela Brânduș la Antena 3.

35 lei prejudiciu

Amintim că potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în perioada 1-6 martie 2014, Ionuţ Vartic ar fi fost determinat cu intenţie de afaceristul Corneliu Ciuchea să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu. În acest sens, i-ar fi cerut subordonatei sale Angela Brânduş să nu dispună măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat într-un club din Botoşani.

În schimb, Angela Brânduş ar fi distrus cu intenţie o notă explicativă şi a falsificat procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, cu prilejul întocmirii acestuia, prin omisiunea de a insera toate cele patru contravenţii existente. Documentul a fost semnat şi de inspectorul Mihai Gogu, coleg în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală, fără a lua cunoştinţă de conţinutul acestuia şi fără a face verificările necesare în condiţiile legii.

În acest dosar, prejudiciul a fost calculat la 35 lei, sumă care trebuia confiscată la momentul controlului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel