Urmărește emisiunea live


Accident grav pe pârtia din Harghita. Schior dus cu snowmobilul la ambulanță

Un schior a fost grav accidentat pe o pârtie din Harghita. Bărbatul a fost dus cu snowmobilul la ambulanță.

Un schior în vârstă de 25 de ani s-a accidentat pe o pârtie din Harghita, după ce a căzut folosind un maldăr de zăpadă pe post de trambulină. Bărbatul a fost dus sute de metri cu snowmobilul până la ambulanță.

Cum s-a produs accidentul

Jandarmeria Harghita anunță că jandarmii montani au fost chemați să ajute un tânăr 25 de ani, căzut pe pârtia din Ciumani.

„Deși era echipat corespunzător, accidentul suferit de bărbatul de 25 de ani din municipiul Târgu-Mureș a dovedit faptul că pe lângă protecția oferită de echipament, mai trebuie să ținem cont și experiența pe care o avem, dar și riscul angrenării în sporturi extreme, fără o pregătire temeinică. Pe timpul executării serviciului de menținere a ordinii publice pe trasee montane, colegii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu au fost solicitați de către administratorul pârtiei de schi pentru a acorda sprijin unui bărbat ce în urma unei căzături, suferite ca urmare a folosirii unui maldăr de zăpadă pe post de trambulină, acuza dureri puternice la nivelul spatelui", spun jandarmii.

A fost dus cu snowmobilul

Jandarmii au cerut și ajutorul SMURD Gheorgheni.

Bărbatul a fost dus cu snowmobilul pe o distanță de circa 600 de metri până la calea de acces, de unde a fost preluat apoi de paramedici și transportat la Spitalul Municipal Gheorgheni.

Jandarmii montani recomandă turiștilor să se echipeze corespunzător, iar pentru cei ce practică sporturile de iarnă să poarte echipament de protecție, să aleagă pârtiile în funcție de experiență și să nu se angreneze în „acte teribiliste".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel