Absolvenţii facultăţilor neautorizate vor susţine înainte de licenţă un examen de selecţie cu 5 probe

amfitatru
amfitatru

Potrivit unui proiect-ordin al MECTS, absolvenţii de învăţământ superior particular care provin de la facultăţi neautorizate, precum şi absolvenţii care provin de la instituţii de învăţământ superior sau programe de studii care au intrat în lichidare vor susţine un examen de selecţie, anterior susţinerii examenelor de finalizare a studiilor, format din 5 probe.

Astfel, examenul de selecţie va consta din 5 probe scrise, cu excepţia examenului de selecţie din domeniul medico-farmaceutic uman, care constă din 5 probe scrise şi o probă practică specifică.  Examenul de selecţie se desfăşoară numai în instituţii de învăţământ superior acreditate, desemnate în acest scop prin ordin al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prevede proiectul-ordin.

Totodată, pot organiza, după caz, examen de selecţie, examen de absolvire sau examen de licenţă/diplomă, pentru absolvenţii de învăţământ superior particular numai instituţiile de învăţământ superior acreditate.

Pot susţine, după caz, examen de absolvire sau de licenţă/diplomă: absolvenţii de învăţământ superior ai programelor de studii/specializărilor acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, absolvenţii care au promovat examenul de selecţie.

Ordinul prevede că rectorul poate anula, cu aprobarea senatului universitar, un examen de finalizare a studiilor, un certificat sau o diplomă de studii atunci când se dovedeşte că s-a obţinut prin mijloace frauduloase sau prin încălcarea prevederilor Codului de etică şi deontologie universitară, relatează Agerpres.

Citește și: Zeci de studenți acuză Universitatea Spiru haret că au plătit pentru o facultate care nu există”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel