A murit rapperul american Coolio, cunoscut pentru melodia Gangsta's Paradise

Sursa foto: Facebook Coolio
Sursa foto: Facebook Coolio

Coolio, rapper american celebru, a murit. El este cunoscut la nivel internaţional pentru hitul "Gangsta's Paradise". 

Rapperul american Coolio, cunoscut în special pentru hitul său 'Gangsta's Paradise' din 1995, a murit la vârsta de 59 de ani, a informat miercuri managerul său, informează joi AFP. Muzicianul câştigător al Premiului Grammy, pe numele real Artis Leon Ivey Jr, a încetat din viaţă la Los Angeles, a declarat Jarez Posey.

Îndrăgitul artist american se afla în vizită la un prieten. Pentru că întârzia să revină de la baie, prietenul s-a dus să verifice şi l-a găsit pe Coolio întins pe podea, inconştient, transmite dpa, care citează site-ul tabloid MZ.

Nu este clară cauza morţii lui Coolio, dar managerul său a declarat pentru TMZ că paramedicii cred că a fost vorba de un stop cardiac, scrie Agerpres. 

Eminem conduce lista artiștilor incluși în Rock and Roll Hall of Fame 2022

Eminem este al 20-lea artist din Detroit care intră în Rock and Roll Hall of Fame. Solistul hip-hop a primit o listă lungă de distincții, cu 15 premii Grammy, 17 Billboard Music Awards, două albume vândute cu diamante, un Oscar și mai multe distincții de "cel mai bun rapper".

Promoția completă a artiștilor din 2022 a fost dezvăluită în luna mai. Aceasta îi include pe Dolly Parton, Lionel Richie, Duran Duran, Pat Benetar, Eurythmics și Carly Simon.

Toți cei incluși vor fi onorați în cadrul unei ceremonii care va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie 2022, la Microsoft Theater din Los Angeles. Este pentru prima dată din 2013 când ceremonia va avea loc în Los Angeles.

Eminem, primul său an în care este eligibil

Pentru a fi eligibilă pentru includere, muzica artiștilor trebuie să fi fost lansată cu cel puțin 25 de ani în urmă, ceea ce face ca includerea lui Eminem să fie atât de specială. Acesta a fost primul său an în care a fost eligibil.

Albumul său de debut, "Infinite", a apărut în 1996, ca o lansare indie. Trei ani mai târziu, Eminem s-a lansat la nivel mondial cu "The Slim Shady LF" la Interscope Records. În total, 55 de artiști (inclusiv Eminem) au fost incluși în primul lor an. Alții care au reușit în primul lor an sunt Elvis Presley și Jay-Z.

Finaliștii au fost aleși de pe o listă de 17 candidați. Aceștia au fost selectați de peste 1000 de artiști, istorici și alți profesioniști din domeniul muzicii, precum și de public.

Duran Duran, Lionel Richie, Pat Benetar, Eurythmics și Carly Simon 

Cei cinci membri ai formaţiei Duran Duran au devenit populari cu hituri precum "Rio" sau "Girls on Film" care aveau videoclipuri difuzate frecvent de MTV.

Eurythmics, un duo britanic format din Annie Lennox şi Dave Stewart, a cunoscut succesul de asemenea în anii '80 cu piese precum "Sweet Dreams" ce se bazau puternic pe sonorităţile electro obţinute prin sintetizatoare.

Pat Benatar, 69 de ani, a dominat clasamentele muzicale cu hituri precum "Heartbreaker" şi "Hit Me with Your Best Shot" tot în anii '80. Cântăreaţa Carly Simon, 76 de ani, este cunoscută pentru piese precum "You're So Vain" sau "Anticipation" ce au fost lansate în anii '70.

Lionel Richie, 72 de ani, a cunoscut succesul în cariera de solist la sfârşitul anilor '70 şi începutul anilor '80 cu piese precum "Hello" sau "Dancing on the Ceiling".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel