A murit Nicolas Leoz, fostul responsabil al fotbalului sud-american implicat în scandalul 'Fifagate'

Fostul responsabil al fotbalului sud-american, paraguayanul Nicolas Leoz, anchetat de justiţia americană pentru corupţie în cadrul scandalului 'Fifagate', a decedat, miercuri, la vârsta de 90 de ani într-o clinică din Asuncion, au anunţat surse medicale, citate de AFP. 

Preşedinte al Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL) între 1986 şi 2013, Nicolas Leoz a fost vizat din 2015 de un mandat de arest internaţional emis de justiţia americană pentru 'asociere ilicită în bandă organizată, fraudă şi spălare de bani'. Procedura de extrădare se afla în curs în faţa justiţiei din Paraguay. Nicolas Leoz, un personalitate de prim plan în Paraguay, era acuzat că ar fi primit mită mai multe milioane de dolari în schimbul atribuirii drepturilor de difuzare TV pentru competiţiile organizate de CONMEBOL.

Fost vicepreşedinte al FIFA şi om de încredere al fostului conducător al forului mondial Joseph Blatter, el a fost acuzat, de asemenea, că ar fi primit mită şi în schimbul favorizării Rusiei pentru a primi organizarea Cupei Mondiale din 2018, precum şi a Qatarului, gazda Cupei Mondiale din 2022, în defavoarea Statelor Unite şi Angliei. Avocaţii lui Leoz au mizat pe vârsta înaintată a clientului lor şi pe bolile de care suferea, cancer şi Parkinson, pentru a încerca să blocheze extrădarea în Statele Unite. Leoz, care se găsea sub supraveghere judiciară la o clinică privată din Asuncion, în aşteptarea unei decizii a justiţiei paraguayene, a decedat în urma unui infarct, a precizat cotidianul ABC Color.

Scandalul cunoscut sub denumirea de 'Fifagate' a izbucnit în mai 2015, odată cu arestarea la Zurich a şapte înalţi responsabili ai fotbalului mondial, la cererea justiţiei americane care ancheta o mită de multe milioane de dolari şi comisioane date începând din 1990. Printre cele 42 de persoane inculpate de justiţia americană s-au aflat în special sud-americani, mulţi dintre ei pledând vinovat şi evitând astfel extrădarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel