A intrat în vigoare alerta meteo de furtuni. ANM, Cod Galben de ninsori la munte

foto pexels
foto pexels

Administrația Națională de Meteorologie a emis alertă meteo de furtuni și Cod Galben de ninsori. 

A intrat în vigoare o alertă meteo de la ora 15:00, valabilă până luni, la ora 15:00. ”În intervalul menționat aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10...15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile sudice și sud-estice cu viteze în general între 45 și 55 km/h. Marți (23 aprilie) ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se vor acumula cantități însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării” transmite ANM. 

În același timp, meteorologii au emis Cod Galben valabil de la ora 18:00 până luni, la ora 12:00, de ninsori însemnate cantitativ, valabil la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură: ”La altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă”. 

Prognoza specială pentru București

”Cerul se va înnora treptat, iar pe parcursul nopții de duminică spre luni va ploua moderat și se vor acumula cantități de apă în jur de 15 l/mp. Luni cerul va fi temporar noros, iar averse slabe vor mai fi la începutul zilei. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă a după-amiezii de duminică va fi de 18...19 grade, iar pentru luni va fi de 14...15 grade. Temperatura minimă va fi de 7...8 grade” conform ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel