A fost inundat, apoi a luat foc: Povestea din spatele hotelului de lux abandonat. Rămâne un loc misterios, căutat și astăzi de turiști

Jc Milhet / Hans Lucas via Reuters Connect
Jc Milhet / Hans Lucas via Reuters Connect

Legenda este bătută de realitatea cruntă ce nu a lăsat să funcționeze această clădire: mai întâi a fost inundată, apoi a luat foc. 

Le relais de l’infante, situat între Thues și Canaveilles, pe malul Tet, în Conflent, a fost stabiliment termal din 1844 înainte de a fi inundat în 1929. Cumpărat în 1941 a devenit un hotel de lux care s-a închis definitiv în 1984 în urma unui incendiu. Abandonat de atunci, rămâne unul dintre vestigiile epocii de aur a hidroterapiei din Pirinei. 

Vechiul hotel este acoperit astăzi de vegetație fiind mai degrabă o ruină. Cu toate acestea rămâne un loc misterios, ce atrage mulți curioși, care spun că aici găsesc o atmosferă aparte. 

Legenda spune că acest loc ascundea multe relații amoroase ferite de ochii curioșilor, datorită locației sale cu adevărat discrete, fiind înconjurat de munți și nevizibil din drumul principal. 

Dar înainte de a fi un hotel de lux, aici a fost un stabiliment termal până când în 1876 o viitură l-a distrus. A fost reconstruit, dar s-a închis definitiv în 1929 din cauza dificultăților de acces, dar și după ce râul Têt a cunoscut o creștere bruscă a nivelului apei, inundând clădirea. 

În 1941, unitatea balneară dezafectată a fost vândută unui bancher din Perpignan care l-a transformat într-un han în stil renascentist spaniol. Stilul este încă vizibil pe ruinele actuale ale hotelului. Vândut în 1978, un hotel a fost construit aici, numit ”Le relais de l’infante”. Asta pentru puțin timp, până când a luat foc, în 1984. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel