7 din 10 şoferi cred că nu ar mai lua permisul dacă ar da iar examen

Fotografie creată de Mike, de la Pexels
Fotografie creată de Mike, de la Pexels

7 şoferi din 10 consideră că dacă ar da din nou examenul auto, nu ar mai lua permisul de conducere. 

O nouă cercetare a Volkswagen Financial Services UK (VWFS) spune că 7 britanici din 10 cred că ar trece examenul practic de conducere. Încrederea crește și odată cu vârsta, deoarece 81% dintre cei peste 65 de ani simt că ar trece din nou testul.

Studiul a constatat, de asemenea, că mai mult de jumătate dintre respondenți (59%) cred că ar trece din nou testul teoretic.

Cu toate acestea, încrederea în acest aspect al testului scade odată cu vârsta, 53% dintre cei peste 45 de ani cred că ar trece, comparativ cu 76% dintre mileniali.

O proporție considerabilă de 46% din populație este încrezătoare că ar promova ambele teste de conducere, în timp ce 17% din populație nu se simte încrezătoare că ar trece niciuna, scrie promotor.ro.

Şcoală de şoferi... automată. Elevii vor învăţa să conducă fără instructori auto

Tehnologia avansează, iar acum va fi implementată şi în şcolile de şoferi. Acestea vor fi automatizate, fără instructori auto. 

General Motors (GM) patentează o mașină special concepută pentru șoferii începători, care nu are nevoie de un instructor auto. Instructorul de conducere autonomă de la GM va face treptat disponibile funcții pe măsură ce noii șoferi devin mai buni la volan.

Într-o înregistrare recentă a brevetelor și mărcilor comerciale din Statele Unite, GM a prezentat un proiect pentru un sistem de vehicul autonom conceput să măsoare și să formeze noii șoferi.

Tehnologia de conducere autonomă va fi folosită pentru a testa noii șoferi și a-i instrui pe măsură ce aceștia învață elementele de bază ale conducerii pe drumurile publice.

GM spune că printre beneficii sunt mai puțini instructori și costuri mai mici de predare. Succesul elevilor va fi măsurat de diferiții senzori utilizați de vehiculul autonom pentru a conduce, astfel încât toate contribuțiile cursanților vor fi măsurate cu precizie. Pe baza datelor înregistrate, mașina poate oferi feedback în timp real, deoarece informează șoferii începători să folosească în mod corespunzător comenzi precum pedala de frână, direcția, volanul și accelerația. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel