EXCLUSIV  300 de staţii meteo nou construite în ţară. Elena Mateescu, directorul ANM: Creştem acurateţea alertelor şi avertizărilor meteorologice

Foto: RitaE - Pixabay
Foto: RitaE - Pixabay

Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Metorologie (ANM) a explicat care sunt cele mai mari proiecte de investiţii la care se lucrează în această perioadă, finanţate cu fonduri europene. 

"ANM a fost inclusă cu Reforma 4, în domeniul managementului resurselor de apă, pentru că e foarte important să extindem reţeaua actuală naţională de observaţii. În prezent deţinem 166 de staţii meteorologice automate şi am primit sprijinul ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, dar şi al ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a fi incluşi pentru că trebuie să creştem gradul de acurateţe al alertelor şi avertizărilor meteorologice, prin confirmări a ceea ce se întâmplă în teritoriu. (...) Extinderea reţelei se referă la creşterea cu încă 300 de staţii meteorologice automate, autonome şi 100 de staţii cu program agrometeorologic, luând în considerare deja obiectivul de care am mai vorbit, şi anume înfiinţarea Centrului Europen de Agrometeorologie la nivelul regiunii asociative 6.

Acest lucru cu siguranţă va însemna clar o îmbunătăţire substanţială a informaţiilor din teritoriu privind măsurătorile meteorologie şi agrometeorologice.

Centrul este dezvoltat tot cu fonduri europene, prin MIPE, derulăm acum două proiecte europene, unul va fi finalizat anul viitor în iulie iar cel de-al doilea e proiectul de asistenţă tehnică, acesta incluzând chiar şi construcţia clădirii viitorului centru european de agrometeorologie şi, sigur că da, dotarea cu echipamente tehnice de specialitate, transmisiuni, preluarea datelor de la serviciile meteorologice europene şi pregătirea pentru elaborarea de produse specifice în cadrul centrului către fermierii români şi din Europa", a explicat, într-un interviu acordat DC News, Elena Mateescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel