30 - 40 de ml de apă pe zi e suficient, susține un nutriționist

Un nutriționist susține că un aport de apă între 30 și 40 de ml de apă pe zi e suficient.

Datele sugerează că un aport de apă cuprins între 30 și 40 de mililitri de apă pe zi e suficient pentru o hidratare corespunzătoare a unui organism activ, este de părere nutriționistul Lygia Alexandrescu, în condițiile în care unii specialiști recomandă minimum 2 litri, scrie Mediafax. 

"Este bine de știut faptul că apa constituie între 55 și 70% din masa noastră corporală și că organismul uman necesită o cantitate suficientă de apă pentru a supraviețui și pentru a menține echilibrul în toate procesele vitale. Bineînțeles, apa este esențială și ajută la procesele de digestie, asimilare de nutrienți, eliminare de toxine din organism. În decursul a 24 de ore, organismul consumă peste 200 de mililitri de apă numai pentru procesul de respirație. De asemenea, prin transpirație se pierd cele mai însemnate cantități de apă. Și de accea apa trebuie să fie înlocuită, altfel există riscul deshidratării", spune nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Senzația de sete și necesarul de lichide

Specialistul avertizează însă că senzația de sete și necesarul real de lichide, care trebuie consumate, nu se sincronizează.

"Mai exact, la momentul la care în organism se instalează senzația de sete, celulele acestea sunt deja deshidratate. Riguros vorbind despre necesarul de apă, cantitatea zilnică de apă depinde de înălțime, de greutate, de temperatură și de umiditate, de starea de sănătate și de nivelul de activitate fizică și de alimentația pe care o persoană o are. Datele clinice sugerează că un aport de apă cuprins între 30 și 40 de ml de apă pe zi e suficient pentru o hidratare corespunzătoare a unui organism activ", a mai declarat nutriționistul Lygia Alexandrescu.

În ceea ce privește consumul zilnic recomandat de apă, unii specialiști recomandă minimum 2 litri în timp ce alții recomandă 45 de mililitri pentru fiecare kilogram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel