29 aprilie, Ziua Imnului Național. Ceremonie religioasă şi militară în Piaţa Tricolorului din Capitală

[] []

29 iul 2019 / 11:50
Salveaza PDF Comentarii

O ceremonie religioasă şi militară a avut loc, luni, în Piaţa Tricolorului din Capitală, cu ocazia Zilei Imnului Naţional.

La eveniment au participat cadre militare şi oficiali ai Ministerului Apărării Naţionale, printre care secretarul de stat în MApN, Nicolae Nasta. Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă, iar un preot militar a rostit o rugăciune pentru poporul român.

Colonel Liviu Voicu a prezentat un scurt istoric al Imnului naţional. 'Anul acesta se împlinesc 171 de ani de când (...) ziua de 29 iulie a fost proclamată ca zi a Imnului naţional, iar 'Deşteaptă-te, Române!' - imnul românilor de pretutindeni. N

ăscut din fericita simbioză între geniul muzical al lui Anton Pann şi binecunoscutul poem al lui Andrei Mureşanu - 'Un răsunet', în conjunctura istorică favorizată de idealul Revoluţiei de la mijlocul secolului al XIX-lea, 'Deşteaptă-te, Române!' a fost amintit decenii la rând de nume cu rezonanţă în cultura românească'', a declarat Liviu Voicu.

Ceremonia s-a încheiat cu intonarea Imnului de către Carla Muşat, solistă a ansamblului artistic 'Doina' al Armatei, acompaniată de orchestrele reunite ale Ministerului Apărării Naţionale şi Jandarmeriei. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27