Viktor Orban, declarație surprinzătoare despre cotele obligatorii de imigranți

Premierul maghiar Viktor Orban a catalogat cotele obligatorii pentru distribuirea refugiaţilor ca fiind împotriva intereselor fundamentale ale tuturor membrilor Uniunii Europene. Cu toate acestea însă, liderul de la Budapesta a transmis că dacă UE transformă această propunere în lege, Ungaria trebuie să o accepte.

"Suntem gata să discutăm despre cote, însă exclusiv pe bază voluntară şi numai când fluxul de imigranţi a luat sfârşit", a declarat Viktor Orban, într-un interviu care a apărut miercuri în publicaţiile Die Presse şi Die Welt.

"Vom construi gard metalic pe unele segmente ale frontierei cu Croaţia", adăugat premierul maghiar, citat de Mediafax. Întrebat despre durata lucrărilor, el a răspuns că "Ungaria are experienţă".

"Oricum, puterea reală nu constă într-un gard", a subliniat Orban, referindu-se la noile măsuri legislative mai dure luate de Ungaria împotriva imigranţilor care traversează graniţa ilegal. "Am trimis echipaje de poliţie şi de militari la graniţă. Acest lucru ar trebui să transmită clar faptul că, deşi imigranţii au dreptul să depună cereri pentru azil, ei trebuie să respecte regulile noastre", a continuat el.

Vezi și: Fabulos! Ce s-a întâmplat cu imigrantul trântit de o jurnalistă maghiară

Viktor Orban a făcut referire la Convenţia de la Geneva şi a spus că cei care solicită azil nu au de ales între ţări. Ei au dreptul la protecţie, însă acea protecţie ar trebui asigurată de ţările vecine şi apoi ei pot depune o cerere să se mute într-o a treia ţară.

Potrivit liderului maghiar, "comunitatea internaţională nu-şi poate face un scop din găzduirea tuturor refugiaţilor; toţi sirienii care îşi părăsesc ţara nu pot reprezenta un obiectiv. Trebuie să depunem eforturi la nivel politic pentru a face ca Siria să fie din nou o ţară în care se poate locui".

Premierul de la Budapesta a repetat că imigranţii sunt o ameninţare la adresa identităţii Europei. El a spus că eforturile guvernelor din Vest de integrare a comunităţilor musulmane au eşuat: "Noi, ungurii, nu vrem societăţi paralele întrucât creştinii, la nivel numeric, ar avea de pierdut; dacă permitem accesul musulmanilor pe continent, ei vor fi în curând mai numeroşi decât noi".

Imigranţii musulmani vor o viaţă mai bună în Europa, dar nu îşi vor schimba atitudinea sau cultura, o "iluzie a multor europeni", a conchis Viktor Orban.

Citește și: Ce-i unește pe Băsescu, Orban și Iohannis în problema gardului maghiar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel