Victor Ponta: Limba română, piatra de temelie a identității noastre

Premierul Victor Ponta a transmis, luni, de Ziua Limbii Române, un mesaj în cadrul căruia precizează că această sărbătoare este una specială pentru toți românii din țară, din Republica Moldova și din întreaga lume, deoarece ne sărbătorim moștenirea și valorile comune. "Limba română este piatra de temelie a identității noastre - pentru noi, cel mai frumos grai din lume", punctează prim-ministrul.

„Ziua Limbii Române - o sărbătoare de suflet pentru toți românii din țară, din Republica Moldova și din întreaga lume! Este o zi în care ne sărbătorim moștenirea și valorile comune, când putem afirma cu mândrie că limba română este piatra de temelie a identității noastre - pentru noi, cel mai frumos grai din lume.

Poate că a vorbi și a scrie în română ni se pare acum o rutină, dar lupta strămoșilor noștri pentru acest drept a fost una grea, iar câștigul adus culturii europene de marii noștri creatori este neprețuit. La mulți ani tuturor!", a scris premierul Ponta, pe Facebook, unde a postat și o fotografie cu drapelul țării peste care se află versuri din "Limba noastră", de Gheorghe Sion.

Ziua Limbii Române a fost instituită în anul 2013, când o lege în acest sens a fost adoptată de Parlament. Plenul Camerei Deputaților a adoptat, la 19 februarie 2013, cu 312 pentru, două împotrivă și cinci abțineri, un proiect de lege, prin care se instituie ziua de 31 august ca Ziua limbii române. Legea a fost promulgată de președintele Traian Băsescu la 13 martie 2013 și publicată în Monitorul Oficial la 19 martie 2013.

Actul normativ prevede că Ziua Limbii Române urmează să fie sărbătorită de autoritățile publice din România și de reprezentanțele diplomatice din străinătate, inclusiv de Institutele Culturale ale României sau alte instituții românești din străinătate, "prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative și artistice cu caracter evocator sau științific consacrate istoriei limbii române". Ziua Limbii Române se sărbătorește și în Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel