Tăriceanu, șocat: De neînțeles cum serviciile se dovedesc ineficiente

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că devine din ce în ce mai de neînţeles cum serviciile specializate din ţări cu multă experienţă în domeniul luptei împotriva terorismului se dovedesc ineficiente în prevenirea şi derularea crimelor împotriva civililor complet nevinovaţi, cum s-a întâmplat la Nisa.

"Primele mele gânduri se îndreaptă către victimele acestui atentat deosebit de sângeros şi către familiile acestora, cărora le transmit condoleanţe şi cărora le doresc să găsească puterea să depăşească acest moment dureros. Mă văd nevoit totodată să constat cu multă îngrijorare că acest gen de tragedii tind să intre în cotidian, că imaginaţia criminală a acestor terorişti depăşeşte orice limită şi că de prea multă vreme comunicatele cancelariilor, oricât ar fi de sincere, nu pot repara ireparabilul. Devine din ce în ce mai de neînţeles cum serviciile specializate din ţări cu multă experienţă în domeniu se dovedesc ineficiente în prevenirea şi derularea acestor crime împotriva civililor complet nevinovaţi", susţine Călin Popescu Tăriceanu.

El adaugă că întărirea numerică a forţelor care asigură paza şi ordinea poate fi considerată doar o măsură complementară, pentru că este imposibilă blocarea pe teren în proporţie de 100% a acestor acte teroriste, iar serviciile secrete au datoria să-şi demonstreze utilitatea prin acţiuni eficiente de neutralizare la nivelul decidenţilor care dirijează aceste acte criminale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel