Nicolae Mandea: UNATC trebuie apărată, nu atacată pe nedrept

Nicolae Mandea, prorector al UNATC, a făcut o serie de precizări după ce lectorul universitar Andrei Rus a depus un act care îl viza la secretariatul UNATC.

"În cursul zilei de 19.06.2015, la secretariatul UNATC a fost depus un text al domnului Andrei Rus în care se afirmă că în mesajul care însoțește fotocopia Notei de verificare nr. 1170/6.04.2015, aș fi menționat numele său în legătură cu acest raport.

Lucru complet neadevărat! Numele domnului Andrei Rus a fost evocat doar în legătură cu campania imorală pe care o duce împotriva UNATC folosind brand-ul revistei Film Menu, editată de UNATC, și blogul acesteia.

În ședința Senatului UNATC din data de 18 iunie 2015 s-a decis instituirea unei comisii senatoriale pentru examinarea semnalărilor din Nota de verificare nr. 1170/6.04.2015 și stabilirea măsurilor necesare pentru corectarea eventualelor deficiențe.

Comisia senatorială este alcătuită din Radu Igazsag, Ovidiu Răduleț, Dan Alexandru (cadre didactice la Facultatea de Film), Alexandru Badea (student la Facultatea de Film) și Florin Zamfirescu (fost rector al UNATC). Senatul a considerat colegial ca această comisie să fie alcătuită din cadre didactice de la Facultatea de Film, singura excepție fiind domnul Florin Zamfirescu, timp de 8 ani Rector al UNATC, un bun cunoscător al problemelor de administrație universitară.
Nici în acest caz nu este vorba de implicarea domnului Andrei Rus – nu numai pentru că nu este pomenit în textul respectiv, ci și datorită faptului că problemele discutate sunt de ordin administrativ, neacademic.

VEZI ȘI: Nicolae Mandea, adevărul despre conflictul UNATC-Documente importante

Consider că strategia de comunicare a domnului Andrei Rus, prin care atribuie instituției şi unor cadre didactice cuvinte pe care nu le-au rostit sau intenții pe care nu le au, încalcă cele mai elementare principii ale comunicării etice. Ea este şi contraproductivă, fiindcă poate să ducă la distrugerea coeziunii universitare și la provocarea unor daune ireparabile. UNATC trebuie apărată, nu atacată pe nedrept, tocmai de către unii dintre cei la a căror afirmare a contribuit", a transmis Nicolae Mandea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel