Urmărește emisiunea live


Lucian Bolcaș, după reținerea lui Sorin Oprescu: Sunt descumpănit

Lucian Bolcaș a declarat, după ce Sorin Oprescu a fost reținut de DNA pentru luare de mită, că este ”descumpănit că un om, de o asemnea condiție socială” a ajuns în această situație.

”Sunt descumpănit că un om de o asemenea condiție socială cum este domnul Sorin Oprescu, cum s-a prezentat totdeauna cu caracterul tranșant, pot să spun chirurgical, a ajuns într-o asemenea situație. Este adevărat că flagrantul în materie de mită este o problemă grea, dar nu este nici decisivă, nici exclusivă. Așa că toate mijloacele de apărare îi stau la dispoziție”, a spus Lucian Bolcaș la România TV.

”Sunt niște circumstanțe pe care chiar dumneavoastră le-ați marcat, care fac ca circul ăsta să nu fie rezolvat și să putem spune că a luat mită. În primul rând, este vorba de momentul politic. Puțin înaintea alegerilor, în condițiile în care alți competitori încearcă să acceadă și, evident, li se face un favor (...) Nu este posibil ca într-un moment în care toată lumea este în alertă să se producă așa ceva”, a mai spus avocatul.

Sorin Oprescu a fost reținut de DNA, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce ar fi fost prin în flagrant în timp ce lua mită 25.000 de euro.

Potrivit procurorilor, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu a înființat în administrația locală din Municipiului București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului București.

Un comunicat DNA arată că astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisa funcționarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Sorin Oprescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel