Ghinea: Am învățat, în mod brutal, cum pot fi pervertite instituțiile

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, susține într-o postare pe Facebook că "a învățat, în mod brutal, cum pot fi pervertite instituțiile", referindu-se la un program de combatere a șomajului în rândul tinerilor pe care un fost secretar de stat în Ministerul Muncii ar fi dorit să-l deruleze. Secretarul de stat la care face referire ministrul Ghinea este Adrian Marius Dobre, despre care spune că "a fost demis discret – poate prea discret".

Într-o postare amplă pe pagina sa de socializare, ministrul Cristian Ghinea prezintă "Întâmplări din guvernare - episodul cu șomajul tinerilor", în cadrul căreia relatează cum a primit "botezul focului prin afacerea Dobre-NEETs".

"Unele persoane spun că tehnocrații invocă ”greaua moștenire”. Vă rog să remarcați că aflați despre povestea asta abia acum. Dl. Dobre a fost demis discret – poate prea discret, mă gândesc acum.

Negocierile cu Comisia au fost lungi și grele, pe un subiect sensibil și moștenit cu multe probleme. Dar după ce adresați premierului o scrisoare deschisă, după ce doamna Birchall trimite adrese la Bruxelles pentru a face presiuni să ni se retragă prefinanțarea, nu era firesc să tac.

Mai ales că eu, personal, am primit prin afacerea Dobre-NEETs botezul focului. Am învățat, în mod brutal, cum pot fi pervertite instituțiile. Nu am pornit campanie cu ”greaua moștenire”, dar ar fi absurd să tăcem.

Am preferat să curățăm sistemul în liniște", este o parte a postării ministrului Fondurilor Europene, un răspuns la scrisoarea deschisă adresată premierului Dacian Cioloș de liderul TSD Gabriel Petre şi eurodeputatul PSD Emilian Pavel în cadrul căreia cei doi politicieni solicitau măsuri pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel