Germania amenință statele care nu acceptă cotele de refugiați

Garmania a transmis, prin vocea ministrului de Interne, Thomas de Maiziere, că statele Uniunii Europene care nu acceptă cote obligatorii de refugiați ar trebui să fie sancționate. În acest sens, oficialul german a amintit că țările care nu sunt de acord cu schema de relocare propusă de Comisia Europeană sunt beneficiare de fonduri structurale. România, Ungaria, Cehia și Slovacia s-au opus, luni seară, în Consiliul Justiție și Afaceri Interne, impunerii de cote obligatorii de refugiați pentru statele membre.

Thomas de Maiziere crede că Uniunea Europeană trebuie să pună presiune pe statele membre care nu acceptă cotele obligatorii de refugiați.

Ministrul german de Interne a făcut referire la faptul că statele care se opun cotelor sunt totuși beneficiare de fonduri structurale, sugerând o posibilă reducere a acestora.

”Cred că trebuie să vorbim despre mijloace de presiune”, a declarat Thomas de Maiziere, într-un interviu acordat postului de televiziune german ZDF. Țările care refuză repartizarea refugiaților stabilită conform cotelor ”sunt țări care primesc numeroase fonduri structurale”, a insistat oficialul german, care a opinat că ”ar fi drept” ca aceste state ”să primească mai puține mijloace” financiare.

Ministrul german de Interne a mai spus că își menține previziunea că circa 800.000 de refugiați vor ajunge în acest an în țara sa, în pofida afirmațiilor unor politicieni de vârf, conform cărora ar putea exista un milion de nou-veniți. 

”Nu vreau să-mi schimb previziunea”, a conchis Thomas de Maiziere, citat de Agerpres.

Vezi și: Eșec la vârful UE în negocierea pentru cotele obligatorii privind refugiații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel