Acuzații grave: Răzvan Sava și Ștefan Spiridon, în 'caracatița lui Piedone'. Fiul lui Dinu, abonat la banii sectorului

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, lansează acuzații grave la adresa lui Răzvan Sava, primarul general al Capitalei, și la noul președinte ALDE Sector 4, Ștefan Spiridon, printr-o scrisoare deschisă. Băluță a semnalat 'caracatița' de la nivelul partidelor și a administrației locale din sectorul 4, legăturile dintre consilieri, rude și prieteni și a lipsa de reacție a primarului general.

Mai jos, conținutul integral al scrisorii
 
"Multă lume încă se întreabă de ce administrația locală nu numai că nu reușește să fie performantă, dar pare să nu fie în slujba cetățenilor nici în ziua de astăzi, ci a unor forțe ascunse.
Mă simt obligat să le răspund cetățenilor sectorului 4, după ce am verificat informațiile apărute în presă sau aflate în timpul exercitării funcției.
Sunt obligat să fac public tot ceea ce știu, să demasc blatul sau caracatița de la nivelul sectorului 4.
Și care începe încet-încet să se devoaleze.
 
În primul rând aș vrea să semnalez încrengătura dintre consilieri, rude, prieteni, de la nivelul partidelor și ai administrației locale. De exemplu, șeful decampanie al lui Răzvan Sava, primar general interimar al Capitalei și candiat la alegerile locale din partea PNL,  este și omul de  casă al lui Cristian Popescu Piedone, ca de altfel și cei doi copreședinți ai ALDE din sectorul 4.
 
De altfel, fostul viceprimar al sectorului 4, Ştefan Spiridon, noul preşedinte ALDE Sector 4, a anunţat public că va continua toate proiectele fostului edil Cristian Popescu Piedone.
 
Fapt fără precedent în lume, probabil, este și acela că Ștefan Spiridon, candidat pentru funcția de primar al sectorului 4, nu numai că este în staful de campanie al lui Cristian Popescu Piedone, ci a strâns și semnături pentru candidatura acestuia.

În această rețea mai sunt fratele lui Cristian Popescu Piedone, Viorel Popescu, fiul lui Cornel Dinu, cel care, de altfel, s-a și abonat la banii bugetului Primăriei Sector 4.
Cornel Dinu este copreședintele formațiunii politice ALDE, grupare la care a aderat și Piedone, până anul trecut, acolo unde s-a înscris inclusiv fratele fostului primar.
 
Cornel Dinu este și cumnatul șefului de campanie al lui Răzvan Sava, care a fost consilier local la sectorul 4, iar acum este consilier general PNL, Alexandru Ionescu.
Legătura dintre ei  este și una financiară, printr- o firmă care asigură paza școlilor, liceeelor și gradinițelor din sectorul 4.
 
În 2014, Direcția de Învățământ a sectorului 4, aflată în subordinea fostului primar Cristian Popescu Piedone la acea vreme, a avizat un contract în valoare de 3,7 milioane de euro, o sumă fabuloasă pentru oricine. Suma reprezintă plata unui contract de servicii de pază a școlilor din sector, fiind atribuită grupului de prieteni și cumnați ai lui Piedone, printr-o licitație ciudată.
Contractul arată așadar o incredibilă încrengătură de firme, licitații și nume importante (precum Cornel Dinu și fiul acestuia).
 
Cei 3,7 milioane de euro atribuiți de către Piedone firmei lui Cornel Dinu reprezintă jumătate din bugetul Direcției de Învățământ a Sectorului 4.
Doresc prin aceast comunicat de presă să trag un semnal de alarmă asupra blatului la care se dedau partidele politice și candidații acestora, și, de ce nu, asupra caracatiței care pare să pună stăpânire pe administrația locală.
 
De aceea remarc tăcerea suspectă a lui Răzvan Sava în această situație și mă întreb de ce nu reacționează."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel