Dacian Cioloș primește salariu de la CE, în timp ce este premier al României

Dacian Cioloș primește un salariu de la Comisia Europeană, în timp ce este premier al României.

Întrebarea este următoarea: Dacian Cioloș este reprezentantul României sau al Comisiei Europene pentru că interesele sunt divergente.

Pozițiile din instituțiile europene sunt plătite foarte bine, dar de "alocația de tranziție" românii nu știau. Foștii comisari europeni, la doi ani după ce și-au încheiat mandatul, mai primesc cel puțin 8.300 de euro pe lună ca să nu fie tentați să se angajeze în posturi bine plătite, unde să dezvăluie secrete din timpul activității la Comisia Europeană. Scopul acestui salariu este de a evita conflictul de interese și de a preveni ca aceștia să nu se angajeze imediat în ramura industriei unde sunt specializați. Chiar și așa, majoritatea foștilor comisari europeni s-au întors la joburile foarte bine plătite ca manageri.

Pe lista publicată de Politico.eu figurează și Dacian Cioloș care primește după cum am precizat anterior peste 8.300 de euro în timp ce este premier al României.  

VEZI ȘI: Cioloș nu vede care e problema dacă este premier al României și primește salariu și de la CE

La începutul anului, perioada maximă a beneficiilor care erau acordate în baza unei legi din 1967 a fost scurtată de la trei la doi ani.

[citeste si]

Dacian Cioloș a ocupat funcția de comisar european pentru domeniul agriculturii în cadrul Comisiei Europene între 2010–2014. Așadar va mai primi această "alocație de tranziție" până la finalul anului 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel