Codul Fiscal. Alina Gorghiu: Guvernul, obligat să vină cu cifre în Parlament. Ce îi transmite lui Victor Ponta

Co-președintele PNL, Alina Girghiu, a declarat, luni seară, la TVR 1, în cadrul unei discuții despre poziţiile contrare pe care se situează Puterea şi Opoziţia în ceea ce priveşte susţinerea Codului Fiscal, că nu crede că "putem să ne permitem ca o politică de relaxare astăzi, făcută de guvern, cu acordul PNL în Opoziţie, să se întoarcă împotriva populaţiei".

Relaxarea fiscală este în continuare dezideratul PNL, a precizat Alina Gorghiu, punctând însă că Executivul trebuie să vină cu cifre în Parlament.

"Nu ne-am schimbat poziţia, relaxarea fiscală este în continuare dezideratul PNL, dar aş vrea să cred că apelul nostru nu este făcut în van: Ministerul de Finanţe este obligat să prezinte un studiu de impact, Guvernul este obligat să vină la dezbaterile din parlament cu nişte cifre", a spus co-preşedintele PNL.

Când va fi implementat Codul Fiscal, potrivit ministrului Finanțelor

Alina Gorghiu a precizat că PNL a încercat să facă calculele solicitate de la Guvern, dar că nu dispun de toate cifrele oficiale, acestea fiind la Palatul Victoriei.

"Numai că în timpul în care noi discutăm cum trebuie pregătit acest sistem, Victor Ponta face pomeni electorale - ordonanţa cu majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, dublarea alocaţiilor", a adăugat Gorghiu.

"Nu cred că putem să ne permitem ca o politică de relaxare astăzi, făcută de guvern, cu acordul PNL în Opoziţie, să se întoarcă împotriva populaţiei", a mai afirmat liderul liberal, în opinia căruia relaxarea fiscală ar putea fi susținută din îmbunătățirea colectării taxelor.

Co-președintele PNL a transmis, totodată, și un mesaj premierului Victor Ponta: "Soluţia este una foarte simplă: pleci domnia ta, te duci, în opoziție  în vacanţă, în Turcia, unde vrei, şi laşi un guvern care are toate măsurile prinse deja în programul de guvernare. Nu poţi să laşi succesor la guvern pe cineva pentru că vrea Victor Ponta sau pentru că cineva e mult mai prieten cu Victor Ponta decât Liviu Dragnea, de exemplu.

Codul Fiscal. PNL, reacție dură față de planul B al premierului Ponta

"Guvernarea nu este un lucru pe care poţi să-l pui la ureche şi să fugi la clinică la Istanbul. Este un exercițiu mult prea important pentru statul român, încât n-ar trebui să fie eclipsat de bătăliile din PSD", a conchis Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel