Bulgaria, satelit de telecomunicații lansat de o companie de cablu

Potrivit SpaceAlliance, Bulgaria va lansa un satelit de telecomunicații în valoare de 151 milioane de dolari, care va deservi întreaga zonă balcanică.

Un operator de cablu din Bulgaria a lansat o comandă de peste 150 milioane de dolari către compania americană Space Systems Loral. Bulsatcom, operatorul pay-tv care va ”duce” Bulgaria în spațiu, este finanțat de banca  U.S. Export-Import Bank. Satelitul va fi construit anul viitor de SSL pe standardul LS 1300, urmand a fi lansat in 2016,  de SpaceX, la bordul rachetei Falcon 9 v1.1.
Zborul este programat de la baza din Cape Canaveral. Satelitul BulgariaSat-1 va fi echipat cu 32 de transpondere în banda Ku și va funcționa minim 15 ani (adică până în 2031), servicii DTH TV nu numai în Bulgaria, ci în toată regiunea balcanică.  

El va fi operat de Bulgaria Sat, un spinoff al lui Bulsatcom. Bulsatcom detine o cotă de 30% din piața pay-tv a Bulgariei. La momentul actual Bulsatcom foloseste pentru transmiterea celor peste 100 de programe tv pe care le are în distribuție, satelitul grecesc Hellas Sat 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel