Anunț cutremurător: Statul Islamic l-a decapitat la Palmira pe fostul director al Antichităților siriene

Organizația extremistă Statul Islamic (SI) l-a decapitat, marți, pe fostul director al Antichităților din orașul antic Palmira, în centrul Siriei.

Savantul Kaled al-Assaad, în vârstă de 82 de ani, a fost executat de jihadiști, la Palmira, în provincia Homs (centru), a declarat, pentru Reuters, Maamoun Abdelkarim, directorul general al Departamentului pentru Antichități și Muzee al Siriei.

Asaad a fost deținut și interogat timp de peste o lună de militanții musulmani suniți ultraradicali, a afirmat el, potrivit Agerpres.

"Imaginați-vă că un asemenea savant care a adus servicii memorabile locului și istoriei să fie decapitat... și trupul lui să fie încă agățat de una dintre coloanele antice în centrul unei piețe din Palmira", a spus Abdulkarim.

Ghid de vacanță bizar, lansat de ISIS: Jihad, decapitări, plajă și soare

Abdulkarim a mai spus că Asaad era cunoscut pentru mai multe lucrări academice publicate în reviste arheologice internaționale privind Palmira, care în antichitate a înflorit ca un nod comercial important pe Drumul Mătăsii.

El a lucrat de asemenea în ultimele decenii cu misiuni de arheologi americani, francezi, germani și elvețieni la săpături și cercetarea faimoaselor ruine vechi de 2.000 de ani în Palmira, înscris în Patrimoniul Mondial al UNESCO incluzând morminte romane și Templul lui Bel.

Jihadistii au cucerit de la forțele regimului sirian, în mai, orașul Palmira, în care se află ruine antice din epoca romană cunoscute în întreaga lume și introduse de către UNESCO în Patrimoniul Mondial al Umanității.

Înfrângerea-dezastru de la Palmyra, șoc pentru umanitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel