Alegeri legislative Turcia: Partidul lui Recep Tayyip Erdogan a pierdut majoritatea absolută în Parlament

Partidul islamo-conservator al președintelui Recep Tayyip Erdogan, AKP, a câștigat, conform așteptărilor, alegerile legislative desfășurate duminică în Turcia, însă a pierdut majoritatea absolută pe care o deținea de peste 13 ani în Parlamentul de la Ankara, informează AFP, scrie Agerpres.

Potrivit rezultatelor citate de televiziuni după numărarea a 98% din sufragii, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), la putere din 2002, obține 259 de locuri de deputați din 550 cu 41% din voturi, în timp ce partidul kurd HDP (Partidul Democratic al Poporului) a obținut 12,5% din voturi și va avea 78 de deputați în parlament.

Prin urmare, președintele Recep Tayyip Erdogan ar urma să fie pus în situația neconvenabilă de a accepta un guvern de coaliție.

Rezultatul obținut de AKP la scrutinul de duminică nu este în măsură să-l mulțumească pe președintele Recep Tayyip Erdogan, care s-a implicat puternic în campania electorală, recunoscând că are nevoie de o "supermajoritate" în Parlament pentru a schimba Constituția.

Proiectul lui Erdogan de revizuire a Constituției, prin care el dorește să-și sporească atribuțiile, ar putea deveni imposibil de pus în practică, întrucât AKP avea nevoie de două treimi din cele 550 de locuri din Parlament.

Imaginea șocantă care arată miza alegerilor. Vot decisiv în Turcia

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel