Ziua Națională a sacrificiului în câmpul muncii. Andi Grosaru, mesaj

Andi Grosaru
Andi Grosaru

Pe 8 august 2019 s-au împlinit 63 de ani de la tragedia de la Bois du Cazier (Marcinelle, Belgia), soldată cu moartea a 262 de mineri, dintre care 136 erau italieni. În memoria lor, această zi a fost declarată, în Italia, „Ziua Națională a scarificiului în câmpul muncii".

Cu această ocazie, Andi-Gabriel Grosaru, reprezentantul minorității italiene în Parlamentul României, a transmis următorul mesaj:

„Gândurile se îndreaptă, nu numai în acest moment, spre italienii plecați să muncească pe tot globul. Familiile noastre au fost printre deschizătorii de drum, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Prin munca lor, au avut un aport important la dezvoltarea României, reprezentând, totodată, cu mândrie, țara de origine.

Italienii constituie și astăzi o prezență semnificativă pe piața muncii din România. Datoria noastră, ca parlamentari, este și aceea de a asigura un cadru legislativ orientat spre asigurarea echității între activitatea depusă și beneficii, spre egalitatea de șanse, dar și spre sporirea siguranței muncii în orice domeniu de activitate, astfel încât drame precum cea de la Marcinelle să nu se mai petreacă niciodată!".

Mesajul lui Enzo Moavero Milanesi, ministrul italian al Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale

La rândul său, Enzo Moavero Milanesi, ministrul italian al Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale, s-a adresat conaționalilor din lumea largă: „Dragi prieteni italieni, oriunde v-ați afla în lume, trebuie să fiți conștienți de contribuția prețioasă pe care munca voastră o aduce la imaginea și reputația patriei. Sunteți o punte concretă între țările de reședință și Italia. În această zi specială dedicată celor care s-au sacrificat în câmpul muncii, plătind chiar și cu viața, vă transmit salutul cel mai sincer și o îmbrățișare fraternă. Mulțumesc pentru aportul pe care îl oferiți zilnic pentru creșterea Republicii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel