Vrei să slăbești? Medic: Nu trebuie să tai fără milă zahărul din dieta ta

Foto Pexels
Foto Pexels

Medicul Vasi Rădulescu a demontat mituri despre zahăr și diete.

Unele zaharuri sunt mai rele decât altele


Există un zvon conform căruia zaharurile minim procesate, cum ar fi cele din siropul de arțar sau din miere, sunt mai sănătoase decât zahărul alb. În realitate, corpul nostru procesează zahărul în același mod – indiferent de sursa sa. Intestinul reduce toate zaharurile în monosacaride.

Mai degrabă decât să ne uităm la procesarea zahărului, este mai important să observăm cantitatea de zahăr din orice aliment. Toate tipurile de zahăr furnizează aproximativ 4 calorii pe gram.

Renunțați la toate tipurile de zahăr


Pornind de la mitul de mai sus (n.r. renunțați la toate tipurile de zahăr), știm că tot zahărul este bogat în calorii. Cu toate acestea, o persoană care dorește să slăbească nu trebuie să taie fără milă zahărul din dieta sa. Ca în cazul tuturor lucrurilor, moderația este cheia. În schimb, poate fi o idee bună să evitați produsele cu zahăr adăugat.

 

Îndulcitorii artificiali sunt sănătoși


Pentru a-și reduce aportul de zahăr, multe persoane optează pentru îndulcitori cu conținut scăzut de calorii sau fără calorii, cum ar fi aspartamul. Acest lucru poate reduce numărul de calorii consumate, dar unele studii au legat îndulcitorii artificiali, sau nenutritivi, de creșterea în greutate.

O revizuire sistematică și o meta-analiză publicată în 2017 a analizat 37 de studii existente care au implicat un total de 406.910 participanți pentru a investiga impactul îndulcitorilor asupra sănătății cardiometabolice.

Potrivit cercetătorilor, “datele observaționale sugerează că aportul de rutină de îndulcitori nenutritivi poate fi asociat cu creșterea IMC [indicele de masă corporală] și a riscului cardiometabolic”.

Cu toate acestea, nu toate studiile au ajuns la această concluzie. Cercetătorii și experții în sănătate continuă să discute efectele îndulcitorilor nenutritivi asupra pierderii în greutate și a sănătății metabolice.

Puteți viza grăsimea în zone specifice


Unele persoane sunt deosebit de dornice să piardă grăsime din anumite zone, cum ar fi coapsele sau abdomenul. În realitate, această direcționare nu este posibilă. Toate corpurile răspund diferit la pierderea în greutate și nu putem alege care bucățele de grăsime vor dispărea primele.

Cu toate acestea, dacă pierderea în greutate este asociată cu exerciții pentru a tonifia o anumită zonă, se poate da impresia unei pierderi în greutate mai specifice unei regiuni.

Această dietă la modă este excelentă

Legiuni imense de diete au devenit la modă doar pentru a dispărea în obscuritate, făcând loc pentru altele. După cum explică pe scurt Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC):

Dietele la modă vă limitează aportul nutrițional, pot fi nesănătoase și tind să eșueze pe termen lung”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe drvasiradulescu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel