Vrei să fii plătit să mergi la plajă? O companie angajează turist profesionist

Fotografie de la Asad Photo Maldives/ Pexels
Fotografie de la Asad Photo Maldives/ Pexels

Job-ul presupune vizitarea și documentarea ai multor moteluri și plaje ”pentru generațiile viitoare”.

Compania Hotels.com  caută să angajeze o persoană pe postul de ”retro beach motelier”. Fișa postului presupune vizitarea unor moteluri retro de pe plajă și documentarea lor într-un material video.

Itinerariul cuprinde cele mai bune 10 moteluri retro de pe plajă de la Hotels.com din America, cum ar fi The Pearl Hotel din San Diego, California, și Vagabond Hotel din Miami, Florida.

Lista se bazează pe evaluările oaspeților, designul general, valoarea și locația, a spus compania într-un comunicat de presă, potrivit CNN.

Job-ul va cuprinde activități offline, cum ar fi documentarea călătoriei ”pentru generațiile viitoare” folosind o cameră clasică polaroid. Turistul profesionist va primi o bursă de 10.000 de dolari pentru a acoperi cheltuielile de călătorie și un salariu de 5.000 de dolari.

”Călătorii din zilele noastre tind să caute hoteluri și stațiuni all-inclusive atunci când își planifică escapadele de vară, dar retro beach motelier vrea să demonstreze că motelurile pe plajă pot fi la fel de luxoase”, a spus Melissa Dohmen de la Hotels.com.

În plus cei care nu doresc să călătorească singuri își pot aduce un oaspete care să se alăture distracției.

Citește și:

Hotelierii români se plâng că nu au clienţi, în Grecia nu mai sunt camere. Unele insule greceşti, la capacitate maximă

Numărul turiştilor pe insulele din arhipelagul Cicladelor este deja mai mare decât în 2019, înainte ca pandemia să lovească dur turismul din Grecia. Aceştia se aşteaptă ca în august să fie şi mai mulţi turişti, având în vedere faptul că sunt deja rezervări făcute la unele hoteluri încă de acum un an. 

Insulele greceşti care conduc clasamentul sunt Andros, Naxos şi Santorini, care sunt rezevate la capacitate maximă pentru luna august. La mică distanţă sunt insulele Ios şi Sifnos, care au 90% din capacitatea de cazare deja rezervată. În Mykonos, pe de altă parte, se lucrează cu rezervări pe ultima sută de metri, explică oficialii din turism. 

Antonis Sigalas, primarul din Santorini, a confirmat creşterea numărului de turişti şi spune că este rezultatul sezonului extins, dar şi a strategiei de încurajare a turiştilor să facă rezervări pe toată insula, nu doar în oraşe. 

"Lucrăm permanent la întărirea poziţiei insulei Santorini ca destinaţie de lux, dar şi la dezvoltarea turismului de nişă", a spus acesta, citat de Greek Reporter. 

În Naxos, spre exemplu, sosirile cu feribotul au crescut cu 200 % în mai, comparativ cu 2019, şi cu 94% în iunie, comparativ cu 2021. Cei mai mulţi turişti au venit din Franţa, Italia, Marea Britanie, Germania şi SUA, potrivit ministrului Turismului din Naxos, Vagelis Katsaras. 

Criza turismului românesc. Corina Martin: Nimeni nu a cheltuit 1 RON pentru a-i atrage să rămână în vacanță în România

La polul opus, hotelierii din România se plâng de cel mai slab sezon estival. 

”În jur de 120.000 de turiști pe litoralul românesc, cifre în creștere clară, în această perioadă, în apropierea începutului de august - luna vacanțelor în România și în Europa.

Din estimările pe care le am de la turoperatori, toate destinațiile din bazinul Marii Negre au fost afectate de scăderi ale cererii de vacanțe în acest sezon, ca efect al situației din Ucraina - care a generat reticență și rezerve în alegerea zonei de litoral la Marea Neagră. Un procent de 20% scădere, în medie, în România și Bulgaria, mai ales.

Dar și în Turcia și Grecia, chiar, unde media e, totuși, puțin mai mică. În plus, creșterile de tarife de vacanță generate de creșterea tuturor costurilor pentru utilități, alimente, combustibil, materii prime și forță de muncă - au determinat în mod direct scăderea cererii de vacanță în general, iar cel mai mult au avut de suferit destinațiile care erau, oricum, mai scumpe (de exemplu, Mamaia, prin comparație cu alte stațiuni)... mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel