EXCLUSIV  Vlad Voiculescu, demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. Bogdan Chirieac: Victorie a lui Klaus Iohannis şi a democraţiei. Preşedintele a avut curaj

Facebook Guvernul Romaniei
Facebook Guvernul Romaniei

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, ce înseamnă demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, dar şi ce se va întâmpla cu coaliţia de guvernare. Acesta a indicat, însă, spre importanţa pe care o are Vlad Voiculescu în politica din România, având în vedere că a fost nevoie de intervenţia lui Klaus Iohannis pentru a se ajunge la demitere. 

Conform unor surse politice, Vlad Voiculescu a fost invitat miercuri dimineaţă, la ora 9:00, la Palatul Cotroceni, acolo unde preşedintele Klaus Iohannis l-ar fi anunţat că va fi demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. 

VEZI Cîţu îi demite pe Voiculescu şi Moldovan. "Am înaintat cererea de revocare"

"Vă daţi seama cât de important este domnul Vlăduţ Vasilică Voiculescu în ecuaţia viitoare de conducere a României, dacă s-a întâmplat acest fapt cu totul deosebit. Înainte de a i se anunţa demiterea, însuşi preşedintele Klaus Iohannis l-a invitat la Cotroceni pentru a discuta cu el, Vlad Voiculescu. Vă daţi seama cine este Vlad Voiculescu, cu diplomă, fără diplomă, cu zece ani la facultate sau nu. Când l-aţi mai văzut pe preşedintele Iohannis întrebuinţându-se de o asemenea manieră? Câţi miniştri au fost demişi? I-a păsat preşedintelui Iohannis să stea de vorbă cu ei? În cazul acesta, însuşi preşedintele a dorit să stea de vorbă cu Vlad Voiculescu. Foarte interesant acest personaj", a declarat Bogdan Chirieac. 

VEZI Ședință fulger a coaliției, după ce Cîțu a decis să-i demită pe Voiculescu și Moldovan. Premierul s-ar fi consultat anterior cu președintele Iohannis

Demiterea lui Voiculescu, meritul lui Iohannis 

"În acelaşi timp, este meritul preşedintelui Iohannis, orice am spune, pentru că a acceptat demiterea lui Voiculescu până la urmă. Florin Cîţu nu avea puterea să facă asta, să îl demită pe Vlad Voiculescu. Pe de o parte, din cauza forţelor din spatele lui Voiculescu, pe de altă parte pentru că nu avea sprijinul lui Ludovic Orban. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, ajunsese să îl folosească pe Voiculescu drept pârghie împotriva premierului Florin Cîţu. Şi atunci, practic, era inexpugnabil Vlad Voiculescu. Ei bine, iată că preşedintele a sesizat impactul catastrofal pe care îl are acest personaj venit de nicăieri, pe numele său Voiculescu, asupra coaliţiei la guvenare, asupra opiniei publice şi a bunului mers al ţării. Din acest punct de vedere, demiterea lui Vlad Voiculescu este o victorie a democraţiei în România. Ceea ce într-un stat cu democraţie avansată se întâmpla în secunda doi. Ar fi plecat şi ministrul şi Guvernul. Dacă aşa ceva s-ar fi întâmplat în Marea Britanie, erau toţi acasă. În cazul de faţă, iată că toată lumea s-a opus demiterii lui Vlad Voiculescu, dar preşedintele a avut curajul să îşi asume acest lucru. De asta subliniez că dincolo de toate aspectele, de propaganda înspăimântătoare, îndepărtarea lui Voiculescu este categoric o victorie a lui Klaus Iohannis şi a democraţiei în ţara noastră", a mai spus analistul politic. 

VEZI Virgil Guran (PNL), despre demiterea lui Voiculescu și Moldovan: Avem nevoie de reforme majore. Nu așa trebuie făcut

Voiculescu pleacă, coaliţia rezistă 

Deşi mai multe voci din USR au spus că o eventuală demitere a lui Vlad Voiculescu ar putea duce la ruperea coaliţiei de guvernare, iar Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR-PLUS, a anunţat chiar că cei din partid vor avea o şedinţă pentru a stabili ce se întâmplă în continuare, Bogdan Chirieac crede că alianţa dintre USR-PLUS, PNL şi UDMR va rezista. 

VEZI Voiculescu și Moldovan, demiși de Cîțu. Moșteanu, prima reacție din USR: ”Nu mi se pare justificat. Premierul ne-a agresat”. Întâlnire urgentă despre coaliție

"Eu cred că nu se va rupe coaliţia, pentru că din nou va interveni preşedintele. Doar dacă USR-PLUS nu are alte comandamente. Dar cred că totul e în mâna preşedintelui. Cred că are pârghiile necesare pentru a convinge şi străinătatea că în procesul de modernizare a României, Vlad Voiculescu şi cei care îl susţin nu ar fi fost capabili să îndeplinească obiectivele", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel