VICTOR PONTA, despre REVIZUIRE CONSTITUȚIE, DESCENTRALIZARE, SISTEM ELECTORAL

Victor Ponta, în primul interviu după ședința PSD, a vorbit despre trei teme extrem de importante.

VEZI ȘI: Ce a recunoscut Ponta. Lucru nespus până acum despre alegeri

"În Parlament sunt trei proiecte extrem de importante care acum sunt înghețate din cauza anului electoral. Mă refer la revizuirea Constituției, descentralizarea și sistemul electoral. Toți spunem că nu ne place legea electorală, dar dacă nu o schimbăm în 2015, iar vine CCR și zice: "cu un an înainte de alegeri nu aveți voie să schimbați nimic". Aceste trei proiecte sunt trei proiecte pe care nu le poate face doar noul USL. Cred că vor fi trei zone în care trebuie să avem dialog. Nu știu dacă atât Klaus Iohannis trebuie să se implice în această chesiune, dar dialogul cu liderii ACL pe aceste teme este foarte important", a spus Victor Ponta la DC News Live.

"Am avut un proiect cu Constituția. Este nevoie de un proiect care să rezolve conflictele între Președinte, Guvern și Parlament, să rezolve problema regiunilor etc. De asemenea, un alt subiect important este descentralizarea. Oamenii nu vor să mai vină la București de la Zalău sau de la Botoșani pentru a-și rezolva lucrurile. Proiectul de descentralizare al USL a fost lucrat de doi oameni: de Liviu Dragnea și Klaus Iohannis. Împreună au venit cu acel proiect. Cu atât mai mult cred că am putea să trecem proiectul acum pentru că nu mai sunt bătălii electorale.

La fel și sistemul electoral. Nu este bun, ok, haideți să-l schimbăm. Vorbim și despre situația din diaspora. Nu cred că reprezintă o soluție sustenabilă în viitor să facem mai multe secții de vot. Soluția este un sistem modern de vot: vot prin corespodență, vot electronic, vot online. Un sistem de vot ca în Germania sau ca în Italia. Aceste lucruri trebuie să le facem în 2015", a mai zis premierul.

Vezi AICI interviul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel