Urmărește emisiunea live


Senatorul PSD șters din plângerea penală împotriva lui Băsescu

Declarațiile dure ale lui Traian Băsescu la adresa senatorului Vrânceanu Firea au fost urmate de o plângere penală semnată de 176 de parlamentari, cei mai mulți provenind din rândurile partidului prezidat de Victor Ponta. Fără nicio explicație, numele unui senator a fost șters, astfel că au rămas doar 175 de semnatari ai plângerii penale, relatează expresmagazin.ro.

Ales senator de Dâmbovița din partea Partidului Democrat Liberal, Isăila Marius Ovidiu – parlamentarul care a semnat plângerea penală impotriva lui Traian Băsescu și al cărui nume a fost ulterior șters – a schimbat taberele la începutul acestui an, devenind, în februarie, membru al Partidului Social Democrat.

Cine este Marius Isăilă

Împotriva lui Marius Isailă procurorii anticorupție au dispus începerea urmăririi penale  pentru infracțiunile de trafic de influență în formă continuată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

"În cauză există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în prima parte a anului 2012, suspecţii Isăilă Marius Ovidiu, la acel moment şef serviciu în Ministerul Finanţelor Publice, şi Ene Cristian Ştefan, în înţelegere cu suspectul Cristescu Cătălin, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către ANAF la firma unui denunţător care le-a solicitat ajutorul în acest sens", se arată intr-un comunicat remis presei de DNA pe 4 aprilie a.c.

Pe 10 aprilie, procurorii anticorupție au cerut încuviințarea Senatului pentru arestarea preventivă a senatorului PSD, ale cărui fapte ar impune o astfel de măsură. Conform acelorași procurori, senatorul Isailă "își negocia mita în toalete", solicitând întotdeauna interlocutorului să se dezbrace pentru a nu avea asupra sa aparatură de înregistrare.

Pe 14 aprilie, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, confirma public că cererea procurorilor a ajuns la Parlament și că urmează să intre în discuția Biroului Permanent. 

Președintele Comisiei juridice din Senat anunța că raportul  va fi depus pe 29 aprilie, însă această propunere nu a mai fost aprobată în comisie, astfel încât senatorul Marius Isăilă va mai rămâne câteva săptămâni cu imunitate parlamentară.

Citește și: Un vicepreședinte PNL desființează decizia PICCJ în cazul Firea - Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel