Un vicepreședinte PNL desființează decizia PICCJ în cazul Firea - Băsescu

Vicepreședintele PNL, Norica Nicolai, cataloghează ca fiind "confuză și incorectă din punct de vedere juridic" decizia Parchetului General, de suspendare a urmăririi penale în cazul plângerii Gabrielei Firea, din cauza imunității președintelui Traian Băsescu, care împiedică cercetarea acestuia.

"Regimul imunităţii preşedintelui este identic cu regimul imunităţii parlamentare. Nu există imunitate decât pentru declaraţiile politice şi punct. Dar este foarte interesantă decizia Parchetului, pentru că invocă ca impediment de punere în mişcare a acţiunii penale, dar constată că este suspendată urmărirea penală", a declarat Norica Nicolai, la Antena 3, citată de stiripesurse.ro.

 

Citește și: Parchetul SUSPENDĂ cercetările pentru ȘANTAJ în urma plângerii Gabrielei Firea. Mesajul senatoarei

"Ori nu are urmărire penală pentru că are un impediment pentru care nu poate începe urmărirea penală, recte imunitatea, ori preşedintele nu are imunitate şi atunci există raţiunea să începi o urmărire penală şi să o suspenzi", a continuat Norica Nicolai.

Europarlamentarul liberal a spus despre decizia Parchetului General că "este absolut confuză şi incorectă din punct de vedere juridic, în opinia mea".

Vezi și: Ce spun articolele din Constituție invocate pentru imunitatea președintelui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel