Veneția: Primul oraș din lume care va introduce taxă de intrare

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Din 16 ianuarie 2023, cei care doresc să viziteze orașul Veneția, perla nordului Italiei, vor scoate bani în plus din buzunare, informează BBC.

"La Serenissima" va deveni primul oraș din lume care va avea o taxă de intrare. Data de începere a programului a fost anunțată ieri de consilierul municipal responsabil de turism, Simone Venturini, care a calificat noua măsură drept „o mare revoluție” și o soluție la problema aglomerației de turiști care au inundat orașul de zeci de ani.  Prețul „biletului” va porni de la minimum 3 până la 10 euro și nu va fi fix, ci va fi determinat de numărul de vizitatori, cu cât sunt mai mulți vizitatori, cu atât taxa este mai mare. Scopul nu este închiderea orașului, ci reducerea aglomerației de turiști. „Veneția este un oraș viu și așa ar trebui să rămână”, subliniază Venturini. Sistemul complet de rezervare „bilet de intrare” și platforma online corespunzătoare vor fi deschise în toamnă.

Sunt şi excepții

Biletele nu vor fi necesare, de exemplu, pentru locuitorii și copiii din zonă, precum și pentru persoanele cu dizabilități, proprietarii de case, cei care vizitează orașul din motive de sănătate sau care vizitează rudele, precum și pentru oaspeții la evenimente sportive și culturale. Turiștii care stau peste noapte într-un hotel venețian nu vor plăti nicio taxă de intrare, pentru că oricum plătesc o taxă turistică prin hotelul lor. Veniturile din sistem vor fi folosite pentru a reduce taxele la venețieni, care sunt deja foarte mari din cauza numărului de turiști care trebuie cazați. Va fi necesară o taxă de intrare pentru centrul istoric al orașului și o serie de insule, printre care Lido di Venezia, Murano, Pelestrina, Burano, Torcello și altele. Pentru încălcări ale regimului, amenda va fi cuprinsă între 50 și 300 de euro.

Măsura a fost discutată încă dinaintea pandemiei de coronavirus. Dar a fost amânată pe fondul restricțiilor de călătorie COVID. Pe măsură ce numărul de vizitatori a revenit la nivelurile de dinainte de pandemie, în această primăvară, consiliul orașului a decis să readucă în discuție taxa pentru turiști. Legea urmează să interzică navelor de croazieră să intre pe canalele venețiene, restricție impusă vara trecură, dar va fi introdus și un sistem de supraveghere video care monitorizează fluxul de turiști pe străzile orașului. Înainte de pandemie, orașul lagunar se lupta cu un număr impresionant de turiști. În sezonul de vârf, până la 110.000 de turiști au vizitat orașul într-o singură zi, depășind cu mult populația rezidentă, care în prezent este de aproximativ 50.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel