Veneţia în pericol! Primarul Brugnaro, apel către UNESCO. Vasele de croazieră, marele pericol

Sebastian Florea / 20 iun 2019 / 19:55 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

UNESCO ar trebui să pună Veneţia pe 'lista neagră' ca fiind în pericol să-şi piardă statutul de sit al Patrimonului Mondial, a declarat primarul oraşului, Luigi Brugnaro, relatează dpa joi.

'Vom scrie UNESCO şi le vom spune: Domnilor, puneţi-ne pe lista neagră!', a declarat Luigi Brugnaro într-un interviu acordat miercuri Radio24, într-o reacţie de nemulţumire evidentă faţă de guvernul italian, despre care el afirmă că blochează o soluţie practică de limitare a traficului navelor de croazieră în Laguna Veneţiană, aşa cum a cerut UNESCO.

Luigi Brugnaro şi-a exprimat nemulţumirea în special faţă de ministrul transporturilor, Danilo Toninelli, care este împotriva unui acord, încheiat în 2017 în timpul fostului guvern italian, de redirecţionare a navelor de croazieră departe de Bazinul San Marco. Toninelli, care face parte din Mişcarea Cinci Stele, susţine un plan mai radical de a interzice complet navele de croazieră în Laguna Veneţiană. Cu un astfel de ministru, 'spun UNESCO că poate este mai bine să ne pună pe o listă de monitorizare', pentru că 'Veneţia este în pericol şi noi ne simţim în pericol', a mai spus Luigi Brugnaro.

Vasele de croazieră din Veneţia au fost ani de zile o sursă de controversă. Criticii spun că navele uriaşe cu turişti sunt un pericol pentru mediu şi contribuie la supraaglomerarea turistică; în schimb, apărătorii, între care şi Brugnaro, declară că industria oferă locuri de muncă. La începutul acestei luni, un accident în care o navă cu turişti care trecea prin canalul Giudecca a lovit o ambarcaţiune de mici dimensiuni, rănind patru persoane, a reînviat solicitările pentru măsuri mai dure împotriva navelor de croazieră.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27