EXCLUSIV  Valoarea economică a medicamentelor. Paula Coman, director economic la "Antibiotice": Este cea mai mare taxă!

Paula Coman, director economic la Antibiotice, fabrica românească de medicamente din Iași, a vorbit despre piața medicamentelor din România și valoarea economică a acestora, la al doilea forum HEALTH ROMÂNIA: Piața Medicamentelor din România, în fața unor provocări. Se pregătesc schimbări majore", organizat de trustul de presă DC Media Group.

"Valoarea economică a medicamentelor a fost dusă în derizoriu pentru că s-a aplicat prețul cel mai mic din Europa. Peste asta, este cea mai mare taxă pe care o poate duce. Eu nu știu altă industrie care să aibă suprataxare peste toate celelalte taxe. E vorba de 25-26%; depinde cum ies calculele la Casa Națională (n. r. de Asigurări de Sănătate).

Peste asta, este reglementarea Uniunii Europene cu serializarea, care a dus la o grabnică utilizare de fonduri în zona investițională, cu costuri mari, și in practicarea serializării foarte rapid, ceea ce duce la o scădere dramatică a marjelor producătorilor. Producătorii susțin investiția, au cele mai mici prețuri. Am ajuns, la nivelul Antibiotice, taxa să fie mai mare decât profitul generat într-un an. Este un moment de reflecție pentru administrație ", a declarat Paula Coman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel