Vâlcea: Olari din toată ţara, la cea de-a 49-a ediţie a târgului 'Cocoşul de Hurez'

Cel mai mare târg de ceramică din România - 'Cocoşul de Hurez' - a început vineri, timp de trei zile, meşteri olari din toată ţară urmând să-şi prezinte aici, spre vânzare, ultimele creaţii.

Aceasta este cea de a XLIX-a ediţie a sărbătorii olarilor români şi a şasea în care manifestarea de la Horezu face parte din brandul turistic al ţării, autorităţile locale aşteptându-se ca în aceste zile oraşul să fie vizitat de zeci de mii de turişti români şi străini. Deschiderea oficială a târgului va avea loc sâmbătă, la ora 11.00, participanţi la ediţia din acest an fiind meşteri populari din toate marile centre de ceramică din ţară.

Târgul îşi va închide porţile duminică seara, până atunci, pe platoul cu stejari seculari din Horezu, urmând să aibă loc o şi serie de concerte de muzica populară, de prezentări şi degustări de mâncare tradiţională, precum şi concursuri de olărit dedicate copiilor. Târgul ceramiştilor de la Horezu se organizează din vara anului 1970, când iniţiatorii festivalului de folclor 'Cântecele Oltului' au introdus o secţiune specială dedicată olăritului. În parcul cu stejari seculari, locul actual de desfăşurare al acestei manifestări, 'Cocoşul de Hurez' are loc din 1974.

Meşteşugul olarilor horezeni este protejat de UNESCO, ceramica de Horezu, cu toate simbolurile ei, fiind parte a patrimoniului imaterial al lumii din anul 2012. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel