Vaccinarea devine OBLIGATORIE pentru personalul medical din Regatul Unit

Pexels
Pexels

Vaccinarea va deveni obligatorie pentru personalul din domeniul sănătății în Regatul Unit. 

Personalul din prima linie a NHS Regatul Unit (National Health System) va trebui să fie complet vaccinat împotriva COVID-19, este anunțul așteptat din partea guvernului, relatează BBC. Un termen limită va fi stabilit pentru primăvara viitoare pentru a oferi personalului nevaccinat timp să primească ambele doze, au declarat surse de la Whitehall pentru BBC.

Între 80.000 și 100.000 de lucrători NHS din Anglia sunt nevaccinați, a declarat Chris Hopson, liderul NHS Providers. Joi este termenul limită pentru lucrătorii din casele de îngrijire din Anglia să se vaccineze.

Decizia guvernului vine în urma unei consultări care a început în septembrie și a luat în considerare dacă atât vaccinurile COVID-19, cât și cele pentru gripă ar trebui să fie obligatorii pentru NHS și lucrătorii de îngrijire. Pentru BBC s-a transmis faptul că vaccinul antigripal nu va deveni obligatoriu și vor exista derogări de la obligativitatea vaccinului COVID-19.  

Decizii independente

Fiecare dintre cele patru națiuni din Marea Britanie ia propriile sale decizii în această problemă. Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord nu au făcut nicio propunere pentru a face vaccinurile COVID-19 să fie obligatorii pentru lucrătorii NHS sau pentru personalul din casele de îngrijire.

Luna trecută, secretarul pentru Sănătate Sajid Javid a declarat că guvernul înclină spre vaccinarea obligatorie pentru personalul NHS din Anglia, spunând că este lucrul corect de făcut pentru a proteja personalul și pacienții.

Acesta a declarat pentru BBC că nu dorește ca NHS să piardă personal, dar a spus că experiența din sectorul asistenței sociale a relevat faptul că numărul de vaccinați „a crescut absolut” după ce inocularea a devenit obligatorie.

Personalul medical, atent la impunerile făcute de guvern

Chris Hopson, directorul executiv al NHS Providers, care reprezintă trusturile NHS din Anglia, a cerut guvernului să se gândească cu atenție la tonul oricărui anunț pe care îl face, spunând că personalul nevaccinat nu ar trebui să fie țap ispășitor sau denigrat.

"Înțelegem de ce oamenii ezită să se vaccineze. Trebuie să câștigăm discuția cu ei, mai degrabă decât să-i batem în cap", a declarat el pentru programul Today de la BBC Radio 4.

Se poate pierde personal în acest context

El a adăugat că posibilitatea de a pierde personal, așa cum deja se întâmplă în sistemul de sănătate din Marea Britanie, este fost o „problemă reală”, deoarece NHS are marje fine și se bazează deja pe personal pentru a lucra în schimburi suplimentare.

Viceprim-ministrul Dominic Raab a declarat pentru BBC's Breakfast că nu va comenta despre rapoartele publicate pe surse, dar a adăugat că este incontestabil că cu cât mai mulți oameni sunt vaccinați, în special în mediile vulnerabile, cu atât vom fi mai în siguranță.

Dar liderii din domeniul sănătății, în timp ce își exprimă sprijinul pentru idee, și-au exprimat și rezervările. Pierderea lucrătorilor cheie într-un moment sensibil cu lipsă de personal este în mod clar o îngrijorare pentru șefii NHS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel