VACCINARE. Instagram va bloca utilizatorii care răspândesc informaţii false

Vaccin
Vaccin

Instagram a luat decizia să blocheze hashtag-urile folosite pentru promovarea dezinformărilor, după ce a fost criticată că nu face suficient pentru a bloca campaniile împotriva vaccinărilor. Decizia a stârnit o adevărată revoltă în online, mulţi utilizatori fiind de părere că vaccinurile nu sunt benefice. 

La doar o zi după ce o investigaţie CNN arăta cât de uşor pot fi găsite postări şi tag-uri care susţin că vaccinurile ucid şi încurajează oamenii să nu-şi mai vaccineze copiii, Instagram a decis să ia măsuri.

Astfel, conform oficialilor companiei, vor fi blocate hashtag-urile ce scot la iveală informaţii privind vaccinarea care se dovedesc false în urma verificărilor.

Noua regulă va intra sub politica generală a reţelei sociale de blocare a conţinutului care răspândeşte informaţii false, indiferent de domeniul din care fac parte.

Modificările aduse

Până acum, Instagram bloca hashtag-urile care conţineau informaţii false chiar în denumire. Este vorba de tag-uri precum #vaccinescauseautism sau #vaccinescauseaids.

Acum, vor fi blocate şi tag-urile care nu reprezintă ele însele o informaţie falsă, dar sunt răspândite pentru a grupa şi promova informaţiile false. În acest caz intră exemple de genul #vaccines1234.

Blocarea unui hashtag înseamnă că acesta nu va apărea în rezultatele căutărilor. De asemenea, link-ul unui tag blocat care se regăseşte în cadrul unei postări nu va mai funcţiona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel