VACCINARE. Instagram va bloca utilizatorii care răspândesc informaţii false

Florin Răvdan / 10 mai 2019 / 09:35 Salveaza PDF Comentarii
Măsură pentru eradicarea pojarului
Descriere foto: Măsură pentru eradicarea pojarului

Instagram a luat decizia să blocheze hashtag-urile folosite pentru promovarea dezinformărilor, după ce a fost criticată că nu face suficient pentru a bloca campaniile împotriva vaccinărilor. Decizia a stârnit o adevărată revoltă în online, mulţi utilizatori fiind de părere că vaccinurile nu sunt benefice. 

La doar o zi după ce o investigaţie CNN arăta cât de uşor pot fi găsite postări şi tag-uri care susţin că vaccinurile ucid şi încurajează oamenii să nu-şi mai vaccineze copiii, Instagram a decis să ia măsuri.

Astfel, conform oficialilor companiei, vor fi blocate hashtag-urile ce scot la iveală informaţii privind vaccinarea care se dovedesc false în urma verificărilor.

Noua regulă va intra sub politica generală a reţelei sociale de blocare a conţinutului care răspândeşte informaţii false, indiferent de domeniul din care fac parte.

Modificările aduse

Până acum, Instagram bloca hashtag-urile care conţineau informaţii false chiar în denumire. Este vorba de tag-uri precum #vaccinescauseautism sau #vaccinescauseaids.

Acum, vor fi blocate şi tag-urile care nu reprezintă ele însele o informaţie falsă, dar sunt răspândite pentru a grupa şi promova informaţiile false. În acest caz intră exemple de genul #vaccines1234.

Blocarea unui hashtag înseamnă că acesta nu va apărea în rezultatele căutărilor. De asemenea, link-ul unui tag blocat care se regăseşte în cadrul unei postări nu va mai funcţiona.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26