Vacanță la sfârșitul verii. Grecia, în topul destinațiilor din Europa

Grecia, orașele Split, Toulose, Mallorca, Valleta sau Porto sunt cele mai bune destinații de vizitat în luna septembrie pentru a vă putea bucura în continuare de soare, dar și de o liniște mai mare, potrivit cotidianului britanic The Independent.

Când vine vorba de soarele târziu de vară, Grecia ocupă primele locuri în acest top. După terminarea vacanțelor școlare, atât plajele continentale, cât și multe insule, printre care și micuța insulă Tinos devin cea mai bună destinație din Europa, cu temperaturi în general de 23 de grade Celsius în luna septembrie. 

Orașul Toulouse din Franța este o altă destinație care merită vizitată în septembrie. Aici se înregistrează o temperatură de 19 grade în luna septembrie. Orașul situat în sud-vestul Franței primește mai mult de 2.000 de ore de soare pe an spre deosebire de regiunile Bretania și Normandia. Și, spre deosebire de alte orașe mai glam din sud-est, Toulouse păstrează o atmosferă distractivă, de studenție, ajutată și de prețurile la mâncare și băuturi care sunt mai ieftine - aici puteți servi o carafă de vin rose cu 10 euro. În acest an se împlinesc 50 de ani de când primul zbor comercial Concorde a decolat de la Toulouse, iar moștenirea științifică este încă foarte evidentă.

Orașul Split din Croația este o altă alternativă de vizitat în luna septembrie. 
Split-ul este un oraș aglomerat în lunile de vară, dar până în toamnă începe să se liniștească. Cele mai vizitate zone sunt partea medievală a orașului și promenada de pe malul mării. De la Split, este foarte ușor să treci cu un feribot spre insulele Korcula, Hvar și Brac, care continuă să strălucească cu golfuri stâncoase, marea albastră strălucitoare și dealuri verzi până în octombrie. Temperaturile din luna septembrie sunt în jur de 21 de grade Celsius.

Orașul Porto din Portugalia este o destinație de vizitat chiar și în luna septembrie unde puteți să vă bucurați de soare. Orașul este împărțit în două jumătăți de râul Douro: pe partea de Porto se află cartierul din Ribeira, stivuit cu case în nuanțe de curcubeu și palatul Bolsa. În timp ce de-a lungul râului sunt porturile din Vila Nova de Gaia. Mallorca din Spania, Valleta din Malta, Sicilia din Italia, Tirana din Albania sau orașul Fez din Maroc reprezintă celelalte locuri indicate de a fi vizitate pentru a vă putea bucura de soare în prima lună a toamnei.

 
 
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel