Vacanță în Grecia. MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii români. Mare atenție la aceste zone

Vacanță în Grecia. MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii români. Mare atenție la aceste zone / Foto: Pixabay, de Michelle Raponi
Vacanță în Grecia. MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii români. Mare atenție la aceste zone / Foto: Pixabay, de Michelle Raponi

MAE a emis o nouă avertizare de călătorie pentru Grecia.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află ori care intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național de Meteorologie (EMY) a emis o avertizare meteo de fenomene extreme, care se vor înregistra în perioada 12-15 august 2022, în special în regiunile din centrul, nordul și vestul Republicii Elene.

Zonele afectate



Precipitații abundente, căderi de grindină și vijelii, descărcări electrice se vor înregistra în regiunile Macedonia, Tesalia de Nord, Epir și, parțial, în nordul Mării Egee. Sâmbătă, 13 august 2022, sunt așteptate averse însoțite de vânt puternic și căderi de grindină în regiunile Macedonia, Tesalia și în insulele Ionice, precizează MAE într-un comunicat de presă.

De asemenea, duminică, 14 august 2022, se vor înregistra averse abundente, căderi de grindină și furtuni în Tesalia, Macedonia centrală și de est, Tracia, insulele Sporade, estul Greciei continentale (inclusiv regiunea Attica), insula Evia și insulele din nord-estul Mării Egee.

În cursul zilei de luni, 15 august 2022, fenomenele meteo puternice se vor mai înregistra doar pe alocuri în zone din partea de nord-est a Republicii Elene și insulele din nord-estul Mării Egee.

Asistență consulară



Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena ‪+302106710035‬ și Consulatului General al României de la Salonic ‪+302310340088‬, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă ‪+306978996222‬ și Consulatului General al României de la Salonic ‪+306946049076‬.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Incendii de pădure în Thassos, insula grecească plină de turişti români. Pompierii s-au mobilizat. Turiştii, îndemnaţi la calm

Pompierii, imobilizaţi masiv în insula grecească Thasos, sunt pe cale să localizeze şi să stingă incendiul de pădure izbucnit lângă localitatea Potamia. După ce a ars o noapte întreagă, în multe locuri ale insulei se simte puternic mirosul de fum al pinilor distruşi de flăcări.

Tot din cauza fumului, protecţia civilă a trimis mesaje de evacuare a localităţilor Chinira şi Limenaria, însă de dimineaţă, turiştii români, prezenţi în număr mare pe insulă, au putut vedea cum elicoptere şi avioane de stingere a incendiului iau apă din mare şi o aruncă asupra focului.

Autorităţile suspectează că incendiul ar fi fost provocat intenţionat, după cum transmite corespondenta RRA, Michaela Lambrinidou. Ministerul Român de Externe precizează că situaţia din Thasos este monitorizată cu atenţie de Ambasada noastră la Atena şi de Consulatul de la Salonic, care menţin permanent legătura cu autorităţile locale şi care sunt gata să ofere asistenţă turiştilor români. Până acum nu a fost nicio solicitare, afirmă diplomaţia română, scrie Rador. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel