Usucă hainele în 10 minute cu trucul cearșafurilor: nu ai nevoie de uscător

Usucă hainele în 10 minute cu trucul cearșafurilor, nu ai nevoie de uscător. Sursa foto: freepik.com
Usucă hainele în 10 minute cu trucul cearșafurilor, nu ai nevoie de uscător. Sursa foto: freepik.com

În 2017, Agenția Franceză de Mediu și Management al Energiei a realizat un studiu privind consumul mediu al unui uscător electric de rufe. Rezultatul a fost șocant: aproximativ 350 kWh consumați într-un an.

Cifra nu este lipsită de consecințe asupra facturilor la energie. Prin urmare, apare întrebarea firească: cum poți usca hainele iarna, fără a folosi un uscător electric. Pentru ca această întrebare să nu rămână fără răspuns, îți oferim răspunsul în acest articol.

Care este trucul cu care îți poți usca rufele fără uscător, chiar și iarna? Dacă nu poți să-ți usuci hainele afară și vrei să le porți cât mai curând, aplică acest truc!

Agață hainele de suportul de uscare, care trebuie plasat aproape de un calorifer fierbinte.

Baia va fi mereu parfumată: spune adio mirosurilor neplăcute cu un produs natural și ieftin

Apoi pune un cearșaf peste rufele umede și asigură-te că le acoperă bine, inclusiv caloriferul. Astfel, aerul fierbinte va pătrunde în cearșaf, iar bula de aer fierbinte creată va usca repede hainele.

De asemenea, îți recomandăm să plasezi un dezumidificator lângă suportul pentru haine, astfel încât acesta să atragă toată umezeala din aer. În plus, vei preveni și formarea mucegaiului.   

 

Descoperă și alte sfaturi pentru uscarea rapidă a hainelor fără a folosi uscătorul 

1. Scurge hainele bine pentru a le usca mai repede. Scurgerea hainelor de îndată ce le scoți din mașina de spălat este o soluție clasică foarte eficientă! De fapt, așa vei elimina apa din țesături și vei accelera procesul de uscare.  

2. Folosește uscătorul de păr pentru a usca hainele. Mai întâi, ia cele mai ușoare haine și usucă-le cu uscătorul de păr pentru câteva minute. Nu se recomandă să folosești o temperatură foarte caldă pentru a evita deteriorarea hainelor. Alege o temperatură intermediară.

Nu mai cumpăra usturoi. Îl poți cultiva chiar pe pervaz. Trucul, dezvăluit de grădinarii cu experiență

3. Utilizează congelatorul pentru a usca rufele. Acest truc poate suna ciudat, dar funcționează! De fapt, congelatorul poate usca unele haine. 

Iată cum se procedează: pune hainele în pungi de plastic și bagă-le în congelator pentru câteva ore. În cele din urmă, trebuie doar să le scoți din congelator și să le calci. Hainele vor fi uscate.

4. Pune suportul pentru haine într-un mediu ventilat. Nu-l așeza lângă dulapuri. De asemenea, nu închide niciodată ușa camerei în care se află suportul cu hainele umede. Dacă umiditatea atinge niveluri ridicate, rufele nu se vor usca.

Gospodinele cu experiență pun mandarine și portocale în cuptorul cu microunde. Repetă trucul și nu vei regreta

Pentru a usca cele mai grele haine, hanorace sau jachete, așează-le pe umerașe într-un loc aerisit. Lasă fermoarele deschise pentru ca aerul să intre mai ușor în interiorul hainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel