Nu mai cumpăra usturoi. Îl poți cultiva chiar pe pervaz. Trucul, dezvăluit de grădinarii cu experiență

Nu mai cumpăra usturoi. Îl poți cultiva chiar pe pervaz. Trucul, dezvăluit de grădinarii cu experiență. Sursa foto: freepik.com
Nu mai cumpăra usturoi. Îl poți cultiva chiar pe pervaz. Trucul, dezvăluit de grădinarii cu experiență. Sursa foto: freepik.com

Pe lângă faptul că este considerat un adevărat superaliment, care oferă multe beneficii pentru sănătate, usturoiul este și un ingredient esențial, care adaugă o aromă unică tuturor rețetelor culinare.

Așadar, imaginează-ți că te poți bucura de toate beneficiile usturoiului fără a fi nevoie să-l cumperi de fiecare dată de la piață sau supermarket. Oare este posibil să crești usturoiul în casă? Aparent DA.

Pentru a planta usturoi, știm cu toții metoda clasică: trebuie să ai o grădină! Dar dacă îți spunem că există o tehnică mult mai simplă? Nu-ți vei mai face griji pentru vreme, sol, melci și buruieni! Tot ce ai nevoie este un cățel de usturoi, un pahar cu apă și puțină lumină solară. Totul depinde de tine.

Plantele care te ajută să-ți găsești fericirea: cultivă-le și îți vei găsi sufletul pereche

Poți crește perfect usturoiul ca o plantă de apartament. Este suficient să au un ghiveci cu o gaură de drenaj în partea de jos. Dacă locuiești într-un apartament sau nu ai spațiu pentru a crește usturoiul în grădină, metoda de mai jos este o alternativă excelentă.  

Selectează cățeii de usturoi potriviți. Optează pentru usturoi deja încolțit. În caz contrar, va trebui să iei o căpățână și să-i tai capătul ascuțit cu un cuțit. Pregătește un vas din sticlă transparentă, pentru a urmări germinarea plantei. 

Așează căpățâna de usturoi în recipient: capătul ascuțit trebuie să fie orientat în sus. Adaugă apă: umple recipientul cu apă călduță, cât să acopere fundul căpățânii de usturoi.

Nu mai cumpăra îngrășăminte pentru plante: le poți face gratis chiar acasă. Plantele tale vor crește și vor înflori repede

Este important să nu o scufunzi de tot, deoarece cățeii de usturoi vor muri. Pune recipientul într-un loc foarte însorit pentru o săptămână. Dar nu uita să înlocuiești apa dacă este necesar.

Dacă vârfurile cățeilor de usturoi încep să își schimbe culoarea și să devină maronii, ține bolul ferit de lumina directă a soarelui timp de 2 zile.

Recoltează frunzele de usturoi când ating cel puțin 8 cm înălțime. Le poți tăia cu foarfecele. Recoltează doar cantitatea de care ai nevoie, deoarece acestea își pierd rapid aroma. Cu acești pași simpli, te poți bucura de usturoiul cultivat în casă.

Plantele care nu pot fi păstrate acasă: îți distrug viața personală și atrag energiile negative. Scapă acum de ele

Usturoiul se teme de excesul de apă și umiditate. Cu toate acestea, creșterea usturoiului acasă poate avea unele dezavantaje. Și stă în modul de creștere în interior, care este oarecum diferit. Este imposibil să te aștepți la apariția noilor căpățâni de usturoi după câteva săptămâni.

Vei recolta, în schimb, frunze de usturoi, pe care le poți folosi în salate, supe, cartofi prăjiți, adică pentru a spori gustul a zeci de rețete!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel