Ungaria și Polonia, poziție suveranistă comună: Suntem împotriva represiunii ideologice liberale

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ungaria şi Polonia vor lua măsuri comune împotriva prin înfiinţarea unui institut juridic comparativ comun. Anunțul a fost făcut de Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe, ca urmare a vizitei omologului său polonez, Zbigniew Raut.

Ungaria şi Polonia vor lua măsuri comune împotriva "represiunii ideologice liberale" prin înfiinţarea unui institut juridic comparativ comun. Anunțul a fost făcut de Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, după ce l-a primit pe omologul său polonez, Zbigniew Raut.

Péter Szijjártó a afirmat că politicile celor două cabinete patriote, cu accente hotărâte pe interesele naţionale, bazate pe politici creştine, sunt adesea indigestibile pentru "mainstream-ul liberal internaţional", care atacă în mod constant cele două ţări. Institutul juridic comun “va acumula suficientă siguranţă juridică, bază şi cunoştinţe împotriva represiunii ideologice liberale”, a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

Cele două țări, camarade

În același timp, ministrul maghiar a explicat că Polonia nu este doar un prieten al Ungariei, ci şi un camarad, şi cel mai apropiat aliat al său din Europa. Capacitatea politicii externe a Ungariei de a-şi impune interesele depinde în mare măsură de forţa ţărilor din Grupul de la Visegrád (V4) şi de puterea alianţei dintre Ungaria şi Polonia. Prin urmare, accentul se pune întotdeauna pe intenţia de a consolida continuu relaţiile ungaro-poloneze şi pe consolidarea Grupului V4, a subliniat politicianul, potrivit Hirado.hu.

 

Cele două țări resping pactul pentru migrație

Politicianul a mai declarat că Polonia şi Ungaria resping noul pact al Comisiei Europene privind migraţia, întrucât este un document favorabil migraţiei, care ameninţă să declanşeze noi şi noi valuri de imigranţi, deşi, denumită altfel, cota obligatorie de relocare a refugiaţilor rămâne în continuare. Potrivit Comisiei Europene, noul pact stabilește proceduri îmbunătățite și mai rapide în cadrul sistemului de azil și migrație și asigură echilibrul între principiile partajării echitabile a responsabilității și solidarității. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel