Un senator UDMR declară război urșilor!

Senatorul UDMR Tanczos Barna va depune o petiţie la Ministerul Mediului, pentru reanalizarea sistemului de protejare a carnivorelor mari, în special a urşilor, al căror număr depăşeşte 10.000 de exemplare în ţara noastră, adăugând că România nu se poate transforma în "grădina zoologică a Europei".

Senatorul UDMR Tanczos Barna a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că va depune, marţi, o petiţie la Ministerul Mediului, prin care solicită reanalizarea sistemului de protejare a populaţiei carnivorelor mari, în special a urşilor, al căror număr a depăşit aproape de două ori efectivul pe care s-a angajat România, faţă de Uniunea Europeană, să îl protejeze, scrie Mediafax.

"Nu putem transforma România în grădina zoologică a Europei, nu ne putem asuma mai mult decât trebuie în protejarea unor specii de animale sălbatice. Populaţia de urs creşte, a depăşit deja 10.000 de exemplare în România, iar ţara noastră şi-a asumat, printr-un angajament faţă de UE, că va păstra un efectiv de aproximativ 6.000 de urşi", a declarat senatorul Tanczos într-o conferinţă de presă susţinută la Miercurea Ciuc.

El a mai spus că, potrivit statisticilor oficiale, numărul urşilor din România creşte anual cu "sute, poate mii de exemplare", atingând în prezent cifra de 10.400 şi că aceste animale sălbatice şi-au depăşit habitatul natural şi reprezintă un real pericol atât la adresa oamenilor, cât şi pentru alte specii.

"Nu există, cred, în UE o ţară unde să fie atâtea pagube, atâtea atacuri ale urşilor, nu putem noi să ducem în cârcă dezideratele întregii Uniuni la nivel de populaţie de urşi, ei să aibă producţii de 10.000 de tone de porumb la hectar, de zece ori mai multe bovine pe hectar şi noi să nu putem creşte efectivele şi să pierdem cotele de lapte pentru că noi trebuie să păstrăm natura intactă, speciile protejate", a mai spus Tanczos Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel